x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Un sfert dintre angajați vor să continue munca de acasă

Un sfert dintre angajați vor să continue munca de acasă

17 Iun 2021   •   11:46
Un sfert dintre angajați vor să continue munca de acasă

24% dintre angajați vor să lucreze în continuare de acasă, 43% vor sistem hibrid, iar 33% sunt nehotărâți, arată un studiu realizat de BestJobs.

Productivitatea angajaţilor este principalul aspect în evaluarea celui mai eficient mod de lucru, iar 53% spun că nu observă mari schimbări în sistemul de lucru actual, comparativ cu începutul pandemiei, iar 17% sunt afectați.

Totodată, 23% dintre angajați consideră că presiunea de a face mai multe lucruri în același timp se răsfrânge asupra productivității, care duce la lipsa limitelor între viaţa personală şi cea profesională pentru 19% dintre respondenți şi volum prea mare de muncă pentru alți 19%.
22% alocă mai mult timp aceluiaşi volum de sarcini, 16% se simt copleşiţi şi ajung să amâne sarcinile, 14% se plâng de pierderea clienţilor, 13% dintre angajaţi observă că fac mai multe greșeli din cauza lipsei de concentrare, iar 12% au dificultăţi în a înţelege cerinţele superiorilor.

37% dintre respondenţi cred că au nevoie de un training de dezvoltare profesională şi dobândirea de noi competenţe, 22% vor program flexibil, iar 12% își doresc zile libere suplimentare. Pentru 8% important ar fi să primească sprijin financiar pentru întreţinerea şi supravegherea copiilor în timpul programului, respectiv bonă, afterschool, creşă, 5% pentru servicii de wellness și 3% consiliere psihologică.

24% au avut proleme să respecte clar timpul alocat servicului, astfel încât să nu interfereze cu timpul personal, pentru 25% este greu să gestioneze corect timpul la birou pentru a evita supraîncărcarea cu sarcini, iar 14% au avut dificultîți să-și actualizeze competenţele digitale.

În privința muncii de acasă, 9% abia au apucat să se obişnuiască cu acest mod de lucru, 19% nu s-ar mai întoarce la birou, iar 11% s-ar simţi mai stresaţi să continue la fel.

56% consideră că pentru a rezista pe actuala piaţă a muncii trebuie să fii adaptabil, 21% consideră că le-a fost de folos rezistenţa la stres şi efort, 11% pun accent pe comunicare şi tot 11% pe competenţele digitale.

Sondajul a fost efectuat în perioada 4-14 iunie pe 937 utilizatori de internet din România. 

×
Subiecte în articol: angajati munca de acasa