x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Vești bune pentru angajați. DATA până la care pot beneficia de voucherele de vacanță

Vești bune pentru angajați. DATA până la care pot beneficia de voucherele de vacanță

de Redacția Jurnalul    |    18 Mai 2023   •   12:15
Vești bune pentru angajați. DATA până la care pot beneficia de voucherele de vacanță

Angajații ar putea beneficia de vouchere de vacanță o perioadă lungă de timp.

Acestea ar putea fi acordate până la sfârșitul anului 2026. Modificarea OUG referitoare la tichetele de vacanță urmează să fie dezbătută de Senat. Tichetele sunt obligatorii pentru angajații bugetari și opționale pentru mediul privat. 

Cuantumul pentru perioada 2024-2026 este de 1.450 de lei/salariat, în bonuri de câte 50 sau 100 de lei. Dacă acesta are mai multe locuri de muncă va alege de unde să le primească.

"Începând de la 1 ianuarie 2024, pentru recuperarea și întreținerea capacității de muncă a personalului salarial, toți angajatorii, indiferent de sistemul de finanțare și subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, precum și angajatorii care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă, acordă, în condițiile legii, anual, până la data de 31 decembrie 2026, bonuri de valoare, adică vouchere de vacanță, în cuantum de 1.450 lei pentru fiecare salariat", se arată în textul aflat în dezbatere la Senat, potrivit gandul.ro.

Tichetele sunt emise pentru sprijinirea industriei HORECA și pot fi astfel folosite doar în România. Nu sunt impozitate și nu pot fi transmise ori vândute, putând  fi folosite doar de titular, pe baza actului de  identitate. Comercializarea lor se  pedepsește cu amendă de 26.600 de lei. De asemenea, agenția sau hotelul care le primește de la o altă persoană decât titularul riscă o amendă de 13.300 de lei. 

Beneficiarul alege agenția, hotelul, pensiunea unde dorește  să meargă în vacanță și o verifică apoi pe lista partenerilor emitentului. Apoi plătește cu voucherele de vacanță. 

 

×
Subiecte în articol: vouchere vacanţă angajaţi