x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Roxana Ciuhulescu: "Soţul meu îmi mai pune frână şi bine face"

Roxana Ciuhulescu: "Soţul meu îmi mai pune frână şi bine face"

de Anca Nicoleanu    |    21 Iun 2012   •   18:32
Roxana Ciuhulescu: "Soţul meu îmi mai pune frână şi bine face"
● Jurnalul National: Masini de raliuri, motociclete, camion cu remorca, duba si autobuz, TAB, tanc, pe toate le-ai condus. De curand, ai bifat metroul si tractorul. Cand te vad manevrand tramvaiul, trenul sau MIG-ul?
● Roxana Ciuhulescu: Tramvaiul? Chiar saptamana asta vreau sa incerc, astept confirmarea de la RATB, sper sa am si sprijinul lor. In afara de tramvai, mai ramane si troleibuzul care, bineinteles, tot de RATB tine. Inca de cand eram pustoaica visam la MIG, insa ce pot sa fac, fac. MIG-ul este putin cam mult pentru mine, insa daca o sa am vreodata sansa sa merg in cabina cu un pilot de vanatoare, fiti siguri ca n-am sa spun nu. Nu stii niciodata ce-ti ofera viata.

● Cum a fost "experienta metroul"?
● Am avut ocazia sa invat cum se conduce un tren de la un mecanic cu experienta de peste 30 de ani de condus trenuri subterane. Domnul Mircea Ardeleanu mi-a aratat toate secretele acestei meserii chiar in timpul orelor de program, deci cu tren plin de calatori. Insa pentru ca nu detin licenta de mecanic de tren, n-am avut controlul trenului, am fost ca un secund parca deja pregatit sa profeseze aceasta meserie. Teama? Nicidecum, doar am mers pe mana unui profesionist?

● Ai trei licente de scafandru si doua de pilot si copilot de raliu. De ce atat de multe?
● Suficient era si sa stau pe marginea drumului si sa privesc o cursa spectaculoasa de masini, insa alt sentiment ai cand esti la volanul acelei masini sau esti copilotul unor mari piloti, precum Titi Aur, Bogdan Marisca, George Grigorescu sau Vali Porcisteanu. Trebuie sa ai acel dram de nebunie sa faci lucrul asta, sa fii nascut pentru asta sau sa fii dependent de adrenalina. Am ajuns scafandru din dorinta de a scapa de teama de apa. Cand aveam 8 ani, am fost la un pas sa ma inec in raul Putna, iar de atunci am ramas multa vreme cu teama de apa. Tarziu am invatat sa inot, iar cand am fost intr-o vacanta in Grecia am intalnit un instructor de scafandri care mi-a insuflat incredere si asa am ajuns sa fac scoala de scuba, urmand ca intr-o saptamana sa detin prima licenta. Urmatoarele licente parca au venit natural. Atat de mult imi placea viata de sub ape, incat am ajuns sa trec mereu la nivelul urmator. Diferenta dintre licente este de la cer la pamant sau, mai bine zis, de la terestru la maritim?

● Fetita ta, Ana Cleopatra, e la fel de temerara ca tine?
● Ana are doar 4 ani si pare o fetita curajoasa, seamana cu ambii parinti. Greu de spus la varsta asta, deocamdata nebuniile ei se reduc la joaca. Ca temperament sper sa-i semene lui Mihai, nu mi-as dori sa simt si eu ce a simtit mama mea cand a aflat de la tv ca fata ei s-a rasturnat cu masina la curse de masini sau a vazut la "Povestiri adevarate" cum odorul ei a sarit cu parasuta de la 4.000 m. Cred ca ea, saraca, a avut senzatii mai tari ca mine.

● Sotul tau iti incurajeaza astfel de actiuni?
● Daca inainte sa devin mama era de acord cu toate nebuniile mele, ei bine, acum imi mai pune frana si bine face. Noroc ca exista doar un nebun in familie.

● Cate masini ai prezentat la televizor in cei aproape 12 ani de Promotor?
● De-a lungul acestor aproape 12 ani am condus multe masini, dintre cele mai noi, retro, sport sau tunate. Chiar am pierdut sirul masinilor testate!

● Ce l-ai intreba pe Jeremy Clarkson, daca ati da nas in nas?
● Sigur nu l-as intreba ce parere are despre masina mea, insa as fi curioasa sa-mi zica si mie cine este pilotul care-i testeaza masinile.

● Ce fel de soferita esti, prin Bucuresti?
● Prima lectie pe care am invatat-o atunci cand am facut scoala de soferi, cel putin prima din cele patru, a fost cea despre fair-play. Din pacate, multi dintre soferi nu cunosc ce inseamna respectul in trafic pentru ceilalti soferi sau pentru pietoni. Stilul meu de conducere nu cred ca este pe placul varstnicilor, insa sunt extrem de atenta. Conduc sport, dar sunt precauta, ma tem de motociclisti si sunt cu ochii-n patru la pietoni. Din fericire, n-am avut evenimente neplacute majore in trafic si ma rog in fiecare zi la Dumnezeu sa nu se intample nimic rau. Nu mi-a fost suspendat niciodata permisul de conducere, insa amenzi am mai luat.

● Esti o femeie curajoasa. De ce ti-e frica, totusi?
● De absolut toate mi-a fost frica inainte sa le incerc, insa mereu am vrut sa-mi inving temerile si sa-mi depasesc conditia. Insa cel mai frica imi este de singuratate si de o batranete urata.

×