x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Schwartzenberg: Am fost la PDL pentru un motiv personal. Nu candidez la primărie

Schwartzenberg: Am fost la PDL pentru un motiv personal. Nu candidez la primărie

12 Apr 2012   •   09:02
Schwartzenberg: Am fost la PDL pentru un motiv personal. Nu candidez la primărie

Elan Schwartzenberg, actionarul majoritar al Realitatea Media, a declarat pentru MEDIAFAX ca actiunea de miercuri dimineata de la sediul "Raitaru' TV" face parte din "anevoiosul proces de recuperare a echipamentelor" care apartin Realitatea TV si a fost realizata la ordinul Tribunalului Bucuresti.

Miercuri dimineata, in jurul orei 6, Schwartzenberg a executat silit televiziunea Romania TV, la actiune participand si trupe ale Serviciului de Interventii si Actiuni Speciale din Politia Romana (SIAS), coordonate de seful structurii, Teodor Stanca, potrivit unei scrisori deschise a redactiei Romania TV, adresata premierului Mihai-Razvan Ungureanu si ministrului de Interne, Gabriel Berca.

Redactia RTV reclama faptul ca prezenta trupelor SIAS constituie un abuz si ca seful acestei structuri ar fi vorbit cu seful Politiei Romane, Liviu Popa, de pe telefonul omului de afaceri Elan Schwartzenberg.

De cealalta parte, Elan Schwartzenberg declara: 'Nu pot sa nu ma gandesc la proverbul 'Hotul striga hotii!' pentru ca Raitaru' TV functioneaza pana astazi cu sculele Realitatea TV; acest fapt este de notorietate publica si, de altfel, exista un inventar oficial si actualizat la zi cu sute de repere tehnice proprietatea mea, aflate in Casa Presei (poate fi facut public oricand)'.

Potrivit patronului Realitatea RV, echipajul de politie care a participat miercuri dimineata la recuperarea echipamentelor a fost format din 5 agenti, "nici unul dintre acestia mascat". "(...) dar avand in vedere ca in trecut au mai fost tentative de recuperare in prezenta politiei (fara succes), cred ca, daca veneau mascatii pentru a duce la indeplinire un ordin judecatoresc, era perfect normal".

Elan Schwartzenberg a mai facut cateva precizari, pentru a permite "accesul publicului la informatii reale". 'Site-ul Realitatea.net a postat stirea despre vacanta familiilor Ghita/Ponta in Dubai. Peste 2 ore am primit sms de la Sebi Ghita, in care eram atentionat asupra unei riposte pe RTV. A urmat o emisiune intreaga despre participarea mea la sedinta PDL si despre certitudinea candidaturii mele la Primaria Bucuresti", spune Elan Schwartzenberg, care precizeaza ca nu a participat niciodata la nicio sedinta a niciunui partid.

"Am fost dintr-un motiv personal si absolut trivial in vizita la sediul PDL din Modrogan (daca aveam ceva de ascuns nu intram vazand camerele de filmat din fata portii), unde am stat maximum 10 minute. Nu candidez la Primaria Bucuresti si la niciunul din cele 6 sectoare! Nu am facut niciodata afirmatia ca doresc sa candidez si le-am raspuns celor de la Raitaru' ca aceasta informatie este incorecta", mai spune Elan Schwartzenberg, care considera ca jurnalistii Romania TV lucreaza la o 'televiziune pirat'.

Purtatorul de cuvant al Politiei Romane, Christian Ciocan, a confirmat prezenta in teren a luptatorilor SIAS si a sefului acestui serviciu, comisarul sef Teodor Stanca, spunand ca lichidatorul judiciar a solicitat prezenta politistilor pentru a supraveghea executarea silita. Potrivit comisarului Ciocan, executarea silita a decurs fara incidente, partile intelegandu-se amiabil.

De partea sa, Romania TV sustine ca "Astazi (miercuri – n.r.), nu a existat niciun executor judecatoresc la Romania TV, iar confuzia voita sau nevoita intre executorul judecatoresc si administratorul judiciar al unei companii nu poate justifica prezenta lui Teodor Stanca, seful SIAS, la sediul postului nostru".

Licenta televiziunii Romania TV este detinuta de societatea Ridzone Computers SRL din Ploiesti, ai carei actionari sunt: SC RTV Satellite Net SRL - 95% (actionar unic Radu Tronaru) si Radu Tronaru (5%).

Ionut Raitaru, in prezent directorul statiei din Gorj a televiziunii Romania TV, a detinut, prin intermediul societatii Ridzone Computers SRL din Targu Jiu, o licenta audiovizuala prin retele de telecomunicatii, transformata ulterior in licenta de satelit, pentru televiziunea locala RTV (prescurtarea numelui Raitaru TV, n.r.), licenta care a fost preluata ulterior de societatea RTV Satellite Net SRL, controlata de Sebastian Ghita, patronul grupului de firme Asesoft si fost manager al televiziunii de stiri Realitatea TV.

Ulterior, dupa ce a fost inlaturat din managementul Realitatea TV, Sebastian Ghita a folosit licenta de satelit a RTV pentru lansarea propriei televiziuni de stiri - Romania TV.

Astfel, din ultima parte a anului trecut, televiziunea Romania TV emite din sediul din Piata Presei Libere, unde sunt amplasate fostele studiouri ale postului Realitatea TV, al carui manager a fost, pana in octombrie 2011, Sebastian Ghita. De altfel, si programul difuzat initial pe Romania TV a fost realizat de o parte a echipei Realitatea TV.

In acelasi timp, televiziunea de stiri Realitatea TV, detinuta de Realitatea Media SA, o societate care-l are ca actionar principal pe omul de afaceri Elan Schwartzenberg, a inceput sa emita din 24 octombrie 2011 dintr-un nou sediu, cel din cladirea Willbrook. Rovigo este administratorul judiciar al Realitatea Media SA, societatea fiind in prezent in insolventa.

Sebastian Ghita, cel care controleaza grupul de firme Asesoft, a preluat managementul Realitatea Media in octombrie 2010. Compania Asesoft a anuntat atunci ca intentioneaza sa faca o investitie de 75 de milioane de euro in urmatorii cinci ani in grupul controlat la acel moment de Sorin Ovidiu Vintu.

Dupa mai multe luni de conflict intre Sorin Ovidiu Vintu si Sebastian Ghita, omul de afaceri Elan Schwartzenberg a anuntat, pe 29 aprilie 2011, ca a cumparat 91% din actiunile la Bluelink Comunicazione, actionarul majoritar al Realitatea Media, omul de afaceri detinand in prezent 82% din grupul media. Ulterior, copiii lui Sorin Ovidiu Vintu au anuntat ca ca tatal lor nu mai este asociat in niciun fel in aceasta afacere.

×