x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Servicii funerare complete pe care le poate oferi o agenție de pompe funebre

Servicii funerare complete pe care le poate oferi o agenție de pompe funebre

25 Oct 2022   •   15:27
Servicii funerare complete pe care le poate oferi o agenție de pompe funebre

Serviciile funerare fac referire la serviciile sau mai degrabă procesele, alături de obiectele și elementele necesare atunci când o persoană trece în neființă și trebuie pregătită pentru înmormântarea sau acolo unde se dorește, pentru incinerare, precedate și urmate de toate celelalte obiceiuri și procese de care este nevoie, precum parastase, pomeni și numeroase slujbe, realizate, acasă, la biserică sau la locul de veci al acelei persoane.

Firmele de pompe funebre există de foarte mulți timp iar o dată cu trecerea anilor, ca și alte domenii de activitate, și acestea s-au dezvoltat proporțional, oferind în ziua de azi soluții profesionale în ceea ce privește pregătirea și înmormântarea unei persoane sau acolo unde este posibila, repatrierea unei persoane decedate, dintr-o țară străină în tara să de origine.



ȘI la noi în țară există în ziua de azi foarte multe agenții funerare, unele oferind servicii complete, altele doar o anumită parte din toate serviciile necesare, unele care dețin și magazine funerare proprii, altele care lucrează și prin intermediul diverșilor lor colaborator. Există de asemenea și câteva rețele locale sau naționale formate din mai multe agenții, prin care devine mai ușor pentru cineva să găsească o agenție potrivită pentru ceea ce dorește să se realizeze pentru o persoană decedată. Și, fiind vorba despre cineva care a fost și este drag multor persoane, de doresc de fiecare data servicii de calitate și grija la detalii.

Din nefericire, pe lângă cei ce își permit sau au posibilitatea de a face sacrificii astfel încât persoana decedata să poată fi înmormântată așa cum treburi, exista și cei ce dispun de aceste posibilități și care nu își pot permite poate că nici măcar toate serviciile necesare, în ziua de azi fiind puține cazurile în care nu se contactează o agenție funerare iar oamenii apropiați să se ocupe în mod tradițional de toate procesele necesare. Cu toate acestea, agențiile cu experiență și care operează e mult timp în domeniu, au înțeles acest lucru și au creat diverse pachete funerare prin care oricine să își poată permite procesele necesare o dată cu decesul unei persoane. Astfel, în multe cazuri, pentru pachete economic sau standard, toate cheltuielile făcute pot fi acoperite cu cupoane de pensie sau alte documente prin care o persoană decedată ar fi putut dovedi că are un venit suficient. Exista de asemenea și numeroase alte metode.

Pachetele funerare oferite de agențiile de pompe funebre sunt foarte diverse și diferă desigur, de la o firmă la alta, fiecare dorind să adauge poate, și propria amprenta asupra întregului proces. Astfel, în cazul unui pachet complet, intra tot ceea ce se poate face în cazul unui deces, de la constatarea acestuia de către personal specializat, acasă sau la spital, pregătirea persoanei decedate, întocmirea documentelor necesare, alegerea ținutei funerare a decedatului, obiectele și articolele funerare necesare, chiar și alimentele de care este nevoie, atât pentru slujba cât și pentru acasă, la capelă sau la cimitir, realizarea de parastase, pomeni, mesele festive comune în multe zone ale tarii, în cele mai multe cazuri, la un restaurant.

Agențiile ce dispun și de restaurante sau săli personale de propun clienților acest aspect, fiind de altfel o alegere mult mai bune, mai ales în sezonul rece sau în perioadele în care vremea nu este una atât de frumoasă. De tine desigur cont de sărbătorile curent și de ce preparate pot fi servite și nu, acestea având la dispoziție bucătari cu experiență.

Unul dintre cele mai importante servicii, în cadrul oricărei astfel de agenții, este acela de consiliere funerară. Acesta face referire la multe aspecte, e la inițierea comunicării intre client și agenție și până la finalizarea procesului, unde consilierul funerar vă fi alături de cei dragi persoane decedate cu suport moral și emoțional, fiind vorba despre o perioadă cu adevărat grea pentru origine. Trecerea în neființă a unei persoane dragi este un lucru greu de acceptat și de imaginat și astfel, de la o persoană la alta, poate fi destul de dificil și de înțeles. Cum tradiția este lege pentru mulți, în special în zonele rurale, multe aspecte trebuie respectate. În acest fel, firma de pompe funebre aleasa trebuie să aibă experiență necesară și să dispună pe deasupra și de obiectele și articolele necesare.

Există unele agenții care țin cont de tradițiile existente la noi în țară. Ce-i drept, mult dintre acestea oferă serviciile la nivel local sau regional și astfel, nu putem spune că există multe tipuri de persoane și atât de multe obiceiuri ce trebuie luate în calcul. Cu toate acestea, există în ziua de azi și mult persoane străine aflate la noi în tara, temporar cât și permanent și de-a lungul anilor, acestea au fost înmormântate după deces în România. A fost desigur nevoie să se tina cont de orientarea lor religioasa precum și de obiceiurile din țara mamă și nu numai. O agenție funerară profesională nu va avea problem cu astfel de aspecte.

Toți cei ce se confruntă cu decesul unei persoane apropiate pot găsi servicii funerare de cea mai bună calitate la o agenție care operează de mult și a avut de-a lungul timpului multe contracte. Deși un lucru cam sumbru de spus, în acest domeniu, că și în altele, o firmă care a avut mulți clienți sau multe contracte și se află pe piață de mulți ani este fără îndoială o firmă bună. Există și excepții ce-i drept însă cu o analiză atentă, se pot deosebi cele bune de celelalte.

×
Subiecte în articol: servicii funerare