x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Simona Bălănescu: "Aş vorbi despre destin la «Codul lui Oreste»"

Simona Bălănescu: "Aş vorbi despre destin la «Codul lui Oreste»"

de Anca Nicoleanu    |    05 Apr 2012   •   19:10
Simona Bălănescu: "Aş vorbi despre destin la «Codul lui Oreste»"
● Jurnalul National:De cinci ani faci la Antena 2 "Traieste sanatos". De cati ani traiesti, de fapt, sanatos?
● Simona Balanescu: Pai sa fac un calcul... cinci ani de "Traieste sanatos" la Antena 2 si cu doi-trei ani de Realitatea Medicala si Pastila de Sanatate, la un alt post tv, deci sunt cel putin sapte-opt ani de cand realizez emisiuni de sanatate si incerc sa invat zilnic sa traiesc sanatos si sa pun in aplicare multe lucruri pe care le aflu de la specialisti. Dar, daca stau si mai bine sa ma gandesc, de cand ma stiu am mancat destul de sanatos, adica m-am ferit sau nu mi-au placut in mod special lucrurile nesanatoase.

● La ce obiceiuri nesanatoase ai renuntat?
● Desi imi placeau foarte mult cartofii prajiti si crenvurstii, de exemplu, am renuntat in timp sa ii mai mananc. Foarte rar, mai gust ocazional cartofi prajiti.

● Printre atatea chestii sanatoase de care te inconjori, se strecoara si una-doua "placeri vinovate"?
● Imi plac foietajele si recunosc ca, din cand in cand, mai gust placinte cu mere sau cu dovleac, pateuri cu branza.

● Care au fost temele si invitatii care s-au bucurat de un interes crescut din partea telespectatorilor?
● Am realizat peste 1.000 de editii medicale doar la "Traieste sanatos". Imi este greu sa aleg acum cateva dintre toate acestea, pentru ca, in mintea mea, in sufletul meu, fiecare editie este speciala. Plus ca ar fi nedrept fata de invitati unii sa fie nominalizati si altii nu... Sunt cei mai buni medici pe care ii avem, nu vreau ca sa se simta cineva nedreptatit. Dimpotriva, profit acum pentru a le multumi in egala masura tuturor invitatilor mei, adevarati profesionisti, oameni speciali, cu suflete deosebite, care reusesc sa faca minuni, chiar daca, de cele mai multe ori, nu se afla in conditii tocmai favorabile. Fara invitati si fara telespectatori, noi nu am exista! Iar eu nu uit asta.

● Faci o emisiune in care vorbesti despre cum sa avem grija de trupul nostru. Cum ai grija de spiritul tau?
● Ma ajuta foarte mult muzica si dansul, dragostea, imi place sa cred ca starea mea de spirit este si acum la fel ca la 20 de ani. Apoi, oricat de greu mi-ar fi, incerc sa privesc mai mult partea plina a lucrurilor. Nu imi iese intotdeauna, mai ales in ultima vreme, dar macar incerc.

● De-ar fi sa realizezi, pentru o editie, "Codul lui Oreste", despre ce ti-ar placea sa vorbesti cu invitatii tai?
● Despre destin... Despre cat tine de noi, de ce ne alegem, de educatia primita si anturajul avut, si cat tine de ce ne este scris, de fapt, de sus.

×