x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Ştefan Bănică, plângere la CNA impotriva emisiunii “Lumea lui Banciu”, B1 TV

Ştefan Bănică, plângere la CNA impotriva emisiunii “Lumea lui Banciu”, B1 TV

06 Oct 2011   •   16:03
Ştefan Bănică, plângere la CNA impotriva emisiunii “Lumea lui Banciu”, B1 TV

Stefan Banica, prin intermediul casei de avocatura care il reprezinta, a depus astazi plangere la CNA, inregistrata sub numarul 13658 / 6.10.2011, impotriva emisiunii “Lumea lui Banciu', difuzata marti, 04.10.2011, de la ora 23.00, in care s-au facut acuzatii deosebit de grave la adresa sa, a sotiei, a intregii familii si a publicului sau intr-un limbaj extrem de agresiv si injurios.

Aceasta editie a emisiunii a fost difuzata cu incalcarea drepturilor la imagine si viata privata ale lui Stefan Banica si ale familiei sale.

Prezentatorul emisiunii “Lumea lui Banciu' a pornit de la un articol dintr-o publicatie tabloid, prin care se aduceau grave atingeri imaginii lui Stefan Banica, iar, in plus, a speculat pe marginea articolului respectiv facand noi afirmatii denigratoare la adresa lui Stefan Banica. In cadrul emisiunii mai sus mentionate, prezentatorul Banciu a dezinformat publicul, facand “referiri' la aspecte despre care a afirmat ca le-ar fi spus Stefan Banica, lucruri pe care acesta nu le-a declarat niciodata, de exemplu: ca artistul nu si-ar respecta publicul. Chiar in acea seara, cu cateva minute inaintea emisiunii “Lumea lui Banciu' (B1TV), Stefan Banica a declarat in cadrul emisiunii Sinteza Zilei din 04.10.2011, difuzata la Antena 3:“ imi respect meseria, imi respect publicul!'

“ De fiecare data am spus ceea ce cred cu adevarat, si anume un lucru pe care l-am invatat atat de la tatal meu, cat si de la alti mari artisti, ca a-mi respecta meseria si publicul insemna a ma respecta pe mine insumi. Si cred ca orice profesionist din meseria mea gandeste la fel. Iar publicul meu este unul constant, fapt dovedit in atatia ani, si nu este atat de usor de manipulat precum si-ar dori unii.' – Stefan Banica

Ca urmare a gravelor incalcari ale drepturilor aratate mai sus in cadrul emisiunii “Lumea lui Banciu', difuzata de postul B1TV, Stefan Banica a declinat invitatia facuta anterior de a fi prezent la emisiunea moderata in cadrul aceluiasi post tv de domnul Robert Turcescu pe data de 6.10.2011. Artistul isi exprimase acordul de principiu pentru a participa la aceasta emisiune alaturi de colegii sai din film, tema fiind aniversarea a 25 de ani de la lansarea filmului “Liceenii'.

In cadrul emisiunii “Lumea lui Banciu' din data de 4.10.2011 au fost incalcate dispozitiile art. 3 alin. 1 si 2 din Legea nr. 504/2002 a audiovizualului coroborat cu art. 8 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si libertatilor fundamentale si art. 71-74 din Codul civil, art. 30, art. 33, art. 40 din Decizia Consiliului National al Audiovizualului nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a continutului audiovizual.

×
Subiecte în articol: stefan banica jr. b1tv lumea lui banciu