x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Steve Jobs - Omul care a schimbat lumea

Steve Jobs - Omul care a schimbat lumea

de Sebastian S. Eduard    |    27 Oct 2011   •   21:00
Steve Jobs - Omul care a schimbat lumea

Steve Jobs, un vizionar al creatiei si tehnologiei, a schimbat societatea in care traim. Cofondator si director executiv al Apple Computer, Jobs a facut accesibila publicului larg utilizarea calculatorului personal. La randul sau, aceasta viziune a condus spre noi inovatii care ne-au schimbat total stilul de viata, de la felul cum muncim pana la felul in care vizionam filme, ascultam muzica si interactionam cu ceilalti. Duminica, 30 octombrie, de la ora 22:00, Discovery Channel prezinta 'iGenius: Steve Jobs, un om care a schimbat lumea', un documentar de o ora, care aduce un omagiu tuturor acestor inovatii si care este prezentat de Adam Savage si Jamie Hyneman, gazdele programului 'Vanatorii de mituri'.

Printre altele, programul cuprinde interviuri cu persoane a caror viata s-a schimbat datorita lui Steve Jobs. 'Cineva a spus candva ca a pasi pe calea pe care ti-au deschis-o altii este perfect rezonabil. Ca urmare, toate progresele sunt realizate de oameni deloc rezonabili', a declarat Adam Savage. 'Steve Jobs a fost un om deloc rezonabil. Nu a oferit publicului pur si simplu ce isi dorea acesta, ci a definit noi modalitati in care ne putem gandi viata in spatiul digital: productivitate, creativitate, muzica si comunicare, media si arta. Direct sau indirect, Steve Jobs a avut un impact asupra vietii fiecaruia dintre noi', a mai spus el.
Programul 'iGENIUS: Steve Jobs, un om care a schimbat lumea' va fi difuzat de Discovery in peste 210 tari si teritorii din intreaga lume.

News
Adevårul despre... Se spune ca adevarul exista undeva, asteptand sa fie descoperit. Totusi, cele mai mari mistere ale omenirii isi vor gasi vreodata rezolvarea? Acest nou se­rial marca National Geographic ti-i prezinta pe cei care au decis sa se aventureze pe taramul inexplicabilului, in cautarea raspunsurilor.
Premiera de miercuri este dedica­ta craniilor de cristal. Artefacte mis­terioase gasite in diverse colturi ale lumii care au captat imaginatia adep­tilor New Age, precum si a aca­demicienilor apreciati. Un craniu anume, Mitchell-Hedges, a re­pre­zentat multa vreme sursa controverselor si intrigilor. Documentarul cerceteaza provenienta acestui craniu, despre care se crede ca a fost descoperit in Belize la in­ceputul secolului al XX-lea. Filmul raspunde unor intrebari care continua sa intrige sustinatorii acestei ipoteze.

Este craniul un obiect de arta contemporan? Este un artefact mayas, vechi de peste 4.000 de ani? Sau a fost trimis dintr-un loc necunoscut si poseda pu­teri magice, care ne permit sa pri­vim in trecut, prezent si viitor? Pentru a gasi raspunsurile si a des­coperi adevarul, strabatem stra­zile din Beijing, jungla din Be­li­ze si orasele Washington si Londra.

Urmatoarele episoade vor fi dedicate unor subiecte la fel de intri­gante precum OZN-urile, monstrul din Loch Ness, Regele Arthur sau Atlantida...

×
Subiecte în articol: mass media