x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Studenţii la jurnalism sunt premiaţi de Comisia Europeană

Studenţii la jurnalism sunt premiaţi de Comisia Europeană

de Diana Scarlat    |    14 Sep 2012   •   19:24
Studenţii la jurnalism sunt premiaţi de Comisia Europeană

In fiecare an, Comisia Europeana premiaza cele mai bune materiale de presa ale studentilor, absolventilor de jurnalism si masteranzilor in domeniu, iar castigatorii ajung, impreuna cu un cordonator, la cele mai importante institutii europene, cu sediul la Bruxelles. Anul acesta, concursul a avut 27 de castigatorii, dintre care 13 vor pleca maine in vizita de lucru.
Concursul se lanseaza la sfarsitul lunii februarie a fiecarui an, pana in mai se inscriu materialele in concurs, iar castigatorii sunt anuntati in luna iunie. In luna septembrie, castigatorii participa, ca si anul acesta, la festivitatea de premiere, apoi pleaca la Bruxelles.

Pentru acest concurs se accepta atat proiecte individuale, cat si in echipa. Studentii ar trebui sa stie ca inscrierile anuale la acest concurs se fac pe site-ul reprezentantei Comisiei Europene in Romania, ec.europa.eu/romania, iar echipele care se ocupa de aceste proiecte se deplaseaza, in fiecare an, in facultatile de profil din toata tara, pentru a disemina informatia.

Din juriu fac parte coordonatori ai programului si jurnalisti cu experienta. Materialele realizate pentru concurs si premiate sunt promovate de catre coordonatorii proiectului, astfel incat sa poata fi preluate de mass-media din Romania.

Anul acesta au fost 19 proiecte inscrise la toate cele trei sectiuni, respectiv audio, video, presa scrisa si online. la sectiunea audio s-au inscris doar cinci proiecte din toata tara, la video au fost inscrise sapte proiecte, iar pentru categoria presa scrisa si online au fost sapte proiecte.

×