x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Succes la New York pentru producătorii români de mobilă

Succes la New York pentru producătorii români de mobilă

23 Mai 2019   •   16:44
Succes la New York pentru producătorii români de mobilă

Producătorii români de mobilă și-au consolidat poziția de piață și relațiile cu partenerii din Statele Unite ale Americii prin participarea, pentru al doilea an consecutiv, la International Comtemporary Furniture Fair New York – ICFF platforma americană pentru design global, a fost un succes. Negocierile purtate de aceștia urmează să fie concretizate prin comenzi și contracte estimate la peste 1,2 milioane de euro în perioada următoare, după cum transmite Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

La ediția din acest an, pavilionul național al României s-a extins pe o suprafață de 297 mp, unde au expus 10 companii autohtone: Creative Concept, Global Art Production, Carel Woodworks, Graphtec Design, Materia Studio, Montana Câmpeni, Maer Import Export, Pure Home Collections, Simex și Sculptura Secuiască. În cele patru zile ale târgului, standurile acestora au fost vizitate de reprezentanții a peste 1.500 de firme din Statele Unite ale Americii, Canada, Australia, Mexic, Brazilia, Chile, India, Spania, Italia, Franța, Danemarca, Portugalia, Polonia, Austria.

Organizatorii expoziției au acordat societății Global Art Production, una dintre firmele expozante, un premiu pentru creativitatea și originalitatea cu care și-a amenajat standul propriu.

Prezența companiilor românești pe piața americană a fost posibilă cu ajutorul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și a Asociației Producătorilor de Mobilă din România. Prin Programul de Promovare a Exportului s-a alocat acestui eveniment suma de 1.527.997 de lei, fără TVA.

×