x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri The Venture: Ce fel de firme cu impact social concurează pentru premii de 8.000 de euro

The Venture: Ce fel de firme cu impact social concurează pentru premii de 8.000 de euro

de Alina Botezatu    |    13 Noi 2015   •   17:24
The Venture: Ce fel de firme cu impact social concurează pentru premii de 8.000 de euro

Competiția pentru proiectele de antreprenoriat social The Venture, organizată de producătorul și distribuitorul de băuturi Chivas, și-a desemnat finaliștii fazei naționale. Proiectele finaliste au o influență socială puternică și potențial de dezvoltare la nivel internațional.

Babele, Bookster, ORIN System, Symme3D și SafeDrive sunt cele cinci proiecte finaliste, care au fost selectate dintre cele zece semifinaliste locale de la The Venture. Babele este o platformă online, care îi ajută pe antreprenorii sociali din întreaga lume și pe cei interesați de businessul lor (investitori, clienți etc.) să se conecteze mai ușor unii cu alții.

Bookster este prima bibliotecă pentru companii din România. Aceasta livrează cărțile la birourile firmelor, pe baza unui abonament lunar de 3 euro per angajat.

ORIN System își propune să reducă poluarea prin intermediul unor becurilor speciale care produc ioni negativi (al căror rol este benefic) în locul celor pozitivi (cu influență nefastă), eliminând astfel noxele și mirosurile neplăcute.

SafeDrive este o aplicația pentru telefonul mobil care îi încurajază pe șoferi să renunțe la folosirea acestuia, în timpul condusului, și îi recompensează cu puncte. Punctele devin vouchere, care pot fi folosite pentru a cumpăra produse sau servicii vândute de partenerii SafeDrive, direct din aplicație.

Symme3D produce imprimante multifuncționale ce printează tridimensional părți anatomice umane. Astfel, chirurgii determină cu mai multă precizie poziția tumorilor înainte de operații, ceea ce reduce timpul de anestezie și diminuează riscurile la care sunt supuși pacienții pe masa de operație.

Pentru a fi pregătiți de finala națională, ei vor participa la o sesiune de mentorat organizată de Chivas The Venture. În plus, în perioada 12 noiembrie 2015 - 5 ianuarie 2016, afacerile finaliste pot fi votate pe pagina www.theventurevote.ro.

În finala națională, din 6 ianuarie 2016, antreprenorii vor trebui să își demonstreze abilitățile de business în cadrul a patru probe. Câștigătorul va primi un premiu de 5.000 euro și șansa de a accesa finanțarea necesară îndeplinirii obiectivelor din fondul de premiere de un milion de dolari. El va concura pentru premiul final în perioada aprilie – iulie 2016, alături de alți 19 participanți din țări de pe tot globul.

Pe lângă el, la finala națională, va fi acordat și un premiu de popularitate în valoare de 3.000 de euro, în urma voturilor primite de către cei cinci finaliști din partea publicului.

 

×
Subiecte în articol: chivas the venture