x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Uber, nevoit să plătească 128 de milioane de dolari în urma lipsei de comunicare în cazul furtului de date

Uber, nevoit să plătească 128 de milioane de dolari în urma lipsei de comunicare în cazul furtului de date

27 Sep 2018   •   15:08
Uber, nevoit să plătească 128 de milioane de dolari în urma lipsei de comunicare în cazul furtului de date

Uber plăteşte 148 de milioane de dolari pentru a soluţiona acţiunile legale în legătură cu un atac cibernetic care a expus datele personale a peste 57 de milioane de clienţi şi şoferi, notează BBC.

Compania a plătit hackerii din spatele furtului de date cu 100.000 de dolari pentru a şterge informaţiile furate.  

Plata soluţionează acţiunile din guvernul SUA şi din alte 50 de state, în urma lipsei de informaţii referitoare la atac. Uber a oferit unele informaţii despre scurgere în noimebrie 2017 şi recunoaşte că ar fi trebuit să fie mult mai deschişi în legătură cu atacul.

“Nimic din toate astea nu ar fi trebuit să se întâmple şi nu o să caut scuze”, a spus directorul Uber, Dara Khosrowshahi, la acea vreme. Doi oficiali pentru securitate au fost concediaţi în urma incidentului.

Informaţiile personale a 57 de milioane de conturi Uber au fost furate, inclusiv informaţii despre 600.000 de numere de înmatriculare.

Pe lânga plata amenzii, Uber promite că va schimba modul în care funcţionează, pentru a preveni o altă situaţie similară.

×