x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri UniCredit Bank și Social Innovation Solutions continuă seria de evenimente ESG Journey în alte 5 orașe

UniCredit Bank și Social Innovation Solutions continuă seria de evenimente ESG Journey în alte 5 orașe

de Magdalena Popa Buluc    |    07 Sep 2024   •   18:00
UniCredit Bank și Social Innovation Solutions continuă seria de evenimente ESG Journey în alte 5 orașe

Peste 200 de companii din București, Oradea și Timișoara au participat în prima parte a anului la evenimentele ESG Journey organizate de Social Innovation Solutions în parteneriat cu UniCredit Bank.

Începând din septembrie, turneul continuă în Brașov, Constanța, Iași, Craiova și Cluj-Napoca, unde peste 300 de antreprenori, CEO și CFO sunt așteptați să exploreze riscurile și oportunitățile ESG, dubla materialitate, raportarea de sustenabilitate și accesul la finanțări verzi.

Primele trei evenimente din seria ESG Journey au generat idei inovatoare pentru integrarea sustenabilității în strategiile de afaceri și au dus la planuri concrete de acțiune. Participanții au subliniat constant necesitatea de a intensifica eforturile de transparență și responsabilitate, esențiale pentru menținerea competitivității într-o piață globală tot mai exigentă în privința conformității cu standardele ESG.

“Ne-am bucurat mult să vedem că toate companiile care au participat la evenimentele ESG Journey au dat dovadă de o deschidere remarcabilă către colaborare, recunoscând sustenabilitatea ca o oportunitate de inovare și exprimându-și interesul pentru parteneriate strategice și proiecte comune care să reducă amprenta de carbon și să crească impactul social pozitiv. Aceste reacții extrem de bune ne fac să mergem înainte cu curaj cu ESG Journey.” a spus Raluca Popescu, Vicepreședinte Executiv Corpoarate la UniCredit Bank România.

„Această serie de evenimente demonstrează că mediul de afaceri din România este pregătit să facă pași concreți către sustenabilitate. Este esențial să continuăm să oferim susținere și expertiză pentru a transforma aceste intenții în realitate, contribuind astfel la crearea unui ecosistem economic durabil și rezilient.” a declarat Ciprian Stănescu, Președinte Social Innovation Solutions.

ESG Journey continuă să faciliteze accesul companiilor locale la expertiză și cunoștințe specializate în Brașov (10 septembrie), Constanța (20 septembrie), Iași (26 septembrie), Craiova (12 noiembrie) și Cluj (20 noiembrie), menținând accentul pe necesitatea urgentă a companiilor de a integra sustenabilitatea în nucleul strategiei lor de afaceri. Evenimentele vor aborda în detaliu riscurile și oportunitățile ESG, dubla materialitate, raportarea de sustenabilitate și accesul la finanțări și investiții verzi.

În contextul noilor reglementări europene și naționale, parte a Pactului Verde European, care schimbă semnificativ modul în care companiile vor fi evaluate de investitori, parteneri și finanțatori, adoptarea principiilor ESG prezintă atât provocări, cât și oportunități, iar companiile care își adaptează strategiile pentru a integra ESG vor fi mai bine poziționate pentru a obține avantaje competitive pe termen scurt și lung.

ESG Journey vine în întâmpinarea nevoii urgente a companiilor locale de a prioritiza și integra sustenabilitatea în strategia de afaceri, cu scopul de a accelera tranziția către un model de afaceri cu amprentă redusă de carbon. Alături de experți din cadrul UniCredit Bank România, conținutul de specialitate ESG pe temele discutate în cadrul evenimentelor ESG Journey va fi asigurat de Codruț Nicolau, expert în sustenabilitate și fondator Sustain Future, companie de training și consultanță în ESG, precum și de experții din echipa Social Innovation Solutions.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×