x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bucurii la feminin Adio, celulită! Învață cum să obții o piele fără imperfecțiuni până la vară

Adio, celulită! Învață cum să obții o piele fără imperfecțiuni până la vară

de Georgiana Mihăilă    |    02 Mar 2021   •   07:57
Adio, celulită! Învață cum să obții o piele fără imperfecțiuni până la vară

Celulita este cea mai întâlnită problemă în rândul femeilor de toate vârstele. Și deși nu este dureroasă, aproximativ 90% dintre doamne și domnișoare sunt nemulțumite din această cauză. Cel mai frecvent, aceasta își face apariția în zona coapselor și feselor, dar se poate instala și pe abdomen, șolduri și chiar brațe. Din fericire, specialiștii au identificat o serie de obiceiuri care au puterea să prevină, dar și să combată aspectul de coajă de portocală al pielii.

       

         Stil de viață activ – acesta este primul truc pe care îl poți folosi împotriva celulitei. Dacă nu îți place în sala de fitness și nici sportul din sufragerie nu te încântă, poți încerca măcar să înlocuiești liftul cu scările, să parchezi mașina mai departe de locuința ta sau de locul de muncă, astfel încât să fii nevoită să mergi pe jos, și nu mai sta pe canapea atunci când vorbești la telefon, plimbă-te prin casă. De asemenea, din când în când, îți poți propune să ai câteva ieșiri în aer liber. Chiar și o simplă plimbare cu bicicleta poate fi de mare ajutor.

        

         Plan alimentar echilibrat – stilul de viață activ nu va da rezultate fără o dietă sănătoasă. În primul rând, elimină din farfuria ta grăsimile și zahărul, întrucât acestea favorizează apariția stratului adipos. Așadar, păstrează deserturile și prăjelile doar pentru ocazii.

        

         Exfolierea pielii – grăbește procesul de îndepărtare a celulelor moarte cu ajutorul unui scrub. Fie îți poți cumpăra unul din comerț, fie îți poți prepara unul de una singura. De exemplu, specialiștii recomandă cafeaua, pentru că este de două ori mai eficientă decât oricare alt produs.

 

         Cremă cu retinol sau cafeină – după duș, folosește de fiecare dată o cremă specială pentru corp. Schimbările nu se vor vedea din prima lună, însă, cu timpul, vor începe să apară. De exemplu, o cremă cu retinol va da rezultate după aproximativ șase luni.

 

                        Fumatul – e bun sau nu? Răspunsul este NU și de această dată! Acest viciu reprezintă un factor de risc pentru apariția multor afecțiuni. În acest caz, subțiază pielea și o îmbătrânește, iar astfel, celulita devine mult mai evidentă.

        

         Chiar dacă nu există un truc-minune pentru eliminarea celulitei, cu atenție și prevenție te poți bucura de o piele fără imperfecțiuni.

×