x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bucurii la feminin Cum să te trezeşti înaintea tuturor

Cum să te trezeşti înaintea tuturor

de Georgiana Mihăilă    |    26 Feb 2021   •   08:26
Cum să te trezeşti înaintea tuturor

Femeile au multe responsabilități, iar una dintre ele ar putea fi și să se trezească înaintea tuturor, întrucât ele obișnuiesc să pregătească micul dejun pentru toți membrii familiei. Să te scoli cu noaptea în cap - iată o sarcină deloc ușoară!

 

Sunt dimineți în care simți că abia poţi să te mişti, că ochii vor să se închidă şi că o greutate invizibilă apasă pe umeri. Dacă vrei să te trezeşti înaintea tuturor celor din familie, fără să te resimţi toată ziua, există câteva trucuri la-ndemână. 

 

Ceasul, cât mai departe

Amplasează ceasul cu alarmă cât mai departe de pat – astfel vei fi nevoită să te ridici și să îl oprești. Atenție, nu ar trebui să te mai întorci înapoi, chiar și cu scuza „mai stau încă cinci minute”! Mergi direct către bucătărie și fă-ți o cafea bună, care să îți ofere energia de care ai nevoie.

 

Mută televizorul din dormitor 

Acest lucru nu doar că te va ajuta să te culci mai devreme, dar te va şi scuti de vizionarea unui episod din serialul preferat sau a unei emisiuni încă de la primele ore ale dimineții.

 

Motivează-te cu recompense 

Trezirea mai devreme oferă garantat mai multe ore suplimentare pentru a realiza diferite lucruri pe care în mod normal nu ai fi avut timp să le faci. Însă, dacă acest lucru nu e suficient de motivant pentru tine, poţi recurge la altfel de recompense, precum o pătrățică de ciocolată alături de ceașca de cafea.

 

Desfăşoară o activitate plăcută 

În momentul în care te ridici din pat, apucă-te mai întâi de ceva care-ţi face plăcere. Sarcinile neplăcute chiar îți pot influența ora la care vrei să te trezești. Astfel, ar fi bine să plănuiești să începi ziua cu un antrenament scurt de yoga, cu  muzica ta preferată sau, de ce nu, cu o baie relaxantă. 

 

 

Fă exerciţii fizice în fiecare seară, preţ de 10-15 minute, înainte de somn. Astfel, sângele tău se va pune în mișcare și organismul va funcţiona mult mai bine. Însă nu uita că e indicat să termini exercițiile cu cel puțin o oră și jumătate înainte să te culci

×