Timpul fuge, şi de multe ori ai impresia că nu-ţi ajung toate clipele dintr-o zi ca să-ţi duci treburile la bun sfârşit. Orele pot să-ţi pară însă mai lungi dacă ştii cum să te organizezi.
Înaine de culcare, ar fi bine să îți faci o listă cu lucrurile pe care le ai de făcut a doua zi. Începe cu urgențele, continuă cu activitățile importante și termină cu cele care îți aduc beneficii. Nu uita să îți setezi prioritățile. Acestea pot fi recunoscute cu ușurință cu ajutorul unor întrebări, precum „cât de urgent este?”, „ce câștig?”, „îmi place să fac asta?” șamd.
Concentrează-te mai mult
În ziua care începe, ai grijă să nu pierzi niciun moment care poate fi valorificat și transformat în ceva constructiv. Așadar, concentrează-te doar asupra activităților pe care le ai de făcut. De exemplu, dacă te vei opri din ceea ce faci de fiecare dată când vei mai primi câte un mesaj pe telefonul mobil, garantat că vei pierde timp. Studiile o arată: ai nevoie de alte 11 minute ca să revii la eficiența inițială.
Valorifică fiecare moment
Ai putea să începi prin a-ţi folosi timpul pe care îl petreci pe drum spre locurile în care îți desfășori activitățile. Ascultarea unui podcast, a unei cărți audio, citirea unei cărţi în metrou - toate astea pot fi idei foarte utile. Nu uita să te trezești devreme dimineața, acest obicei te poate ajuta să câștigi timp. După o oră de lucru este recomandată și o pauză de măcar 10 minute, însă doar atunci. În acest timp ar fi bine să nu te gândești la nimic și să îți lași creierul să se relaxeze, astfel încât să te încarci cu energie. Problema tuturor oamenilor din acest secol este timpul îndelungat petrecut pe reţelele sociale. Așadar, ar fi bine să reduci momentele în care stai pe Facebook, Instagram, TikTok sau Twitter. Dacă nu ai un job care presupune accesarea acestor platforme, 30 de minute pe zi pot fi suficiente pentru a verifica toate noutățile.