x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Adrian Ordean!

Astăzi e ziua ta... Adrian Ordean!

de Ramona Vintila    |    10 Mar 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Adrian Ordean!

"Dacă atunci când am început eu să compun aveai nevoie de ceva ştiinţă în ale muzicii, multă inspiraţie şi nişte colegi instrumentişti şi vocalişti, acum e de ajuns un calculator. Cu el faci rost de orice... mai ales de nişte «inspiraţie»", spunea compozitorul.
Adrian Ordean împlineşte astăzi 55 de ani. Îi urăm "La mulţi ani!".

"Când eram mic calculam adeseori ce vârstă voi avea eu în anul 2000, apoi în 2010... şi tot aşa. Acum mă gândesc cu nostagie la timpul când făceam asemenea calcule şi îmi promit solemn că nu voi mai recurge la aşa ceva.

MUNCĂ...
Aproape am terminat de înregistrat zece piese cu grupul LUNA, un grup nou, genul muzical pop-opera. Este compus din două tinere profesioniste ale genului clasic, care sunt în bune relaţii şi cu muzica pop. Natalia (soprano) şi Georgiana (mezzo-soprano). Zilele acestea vor filma şi un videoclip... şi tot aşa mai departe. Adelina este studentă, are 20 de ani (oare când aveam eu 20 de «primăveri» ce an era? Păi dacă m-am născut în 1955 înseamnă că era 1975? uau...) Adelina este o blondă înaltă, îi place pop-rock-ul şi vrea să cânte alături de o formaţie rock, este foarte ambiţioasă şi are o educaţie excelentă.

În câteva săptămâni va filma şi ea un videoclip. Amadeus merge foarte bine, vom discuta chiar zilele acestea despre un nou album şi despre un spectacol mai deosebit, foarte vioi şi cu mulţi tineri talentaţi. Poate vom face şi un turneu... aşa cum am făcut eu timp de 25 sau 30 de ani.

LUMEA TREBUIE SĂ VADĂ ARTISTUL PE SCENĂ
Am avut noroc. Am fost mai norocos decât alţii doar şi pentru simplul motiv că mi-am văzut ţara de la un capăt la altul. Am văzut şi o treime din globul pământesc. Lumea trebuie să vadă artistul pe scenă. Cel mai important factor din tot mecanismul care angrenează viaţa unui artist este spectatorul.

Trupe precum Stereo, Riff, Grup 74, Sens Unic, Roşu şi Negru, Compact, Schimbul 3, în care am cântat şi unde am compus muzică şi versuri, au existat datorită celor pe care i-am convins să vină la spectacolele noastre, să plătească bilet, iar din acest motiv spectatorii sunt, în ceea ce mă priveşte, pe primul loc în topul celor mai mari împliniri profesionale. Am spus lucrul ăsta şi trupelor pe care le-am înfiinţat şi le-am ajutat în carieră: A.S.I.A., Pops, Bordo etc.

AŞ PUTEA SCRIE O CARTE
La 55 de ani încă nu m-am hotărât să trag o linie. E prea mult de vorbit despre ce am făcut, ce am făcut bine, ce nu, bucurii, dazamăgiri etc.
Aş putea scrie o carte. E o idee. Aşa că, ajutat de respectul pe care mi-l poartă unii şi de veninul celor care nu mă suportă, încă merg înainte.
La mulţi ani tuturor celor născuţi la 10 martie!"

×
Subiecte în articol: calendar