x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Alexandru Andrieş

Astăzi e ziua ta: Alexandru Andrieş

13 Oct 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta: Alexandru Andrieş
Sursa foto: Bogdan Iuraşcu/Jurnalul Naţional

"Cred că toţi cei care ne-am născut aici am făcut enorm de multe greşeli în­tr-o viaţă anterioară şi acum «re­petăm» clasa - aşa ne trebuie!!!", ne povestea Alexandru Andrieş. Astăzi împlineşte 56 de ani. La mulţi ani!



"Acum e rău, dar mai durează doar un pic..."
"Cum trăiesc aceste vremuri? Hahaha - cum altfel, ca toată lumea: constat că am de plătit oalele sparte de politicienii incredibil de aroganţi şi total nepricepuţi care nu se sfiesc să ne bage mâna-n buzunar, îmi e tot mai greu să trec peste asta  şi îmi dau seama că, iată, am deja 56 de ani şi că de când mă ştiu aud acelaşi refren «acum e rău, dar mai durează doar un pic»... Nu prea mai cred placa asta, na!

Cel mai frumos moment din ultimul an... Nu am cum să mă decid că momentul X a fost cel mai frumos  sincer, cred că nimeni nu poate - unul dintre momentele frumoase a fost concertul la care am fost invitat alături de mai mulţi prieteni să ajutăm asociaţia MIA'S CHILDREN, de asta sunt sigur.

Trei lucruri pe care le-aş schimba în România... Nu ştiu, să mă gândesc la gluma celebră cu «frumoasă ţară, păcat că-i locuită?». Trei lucruri schimbate de mine nu rezolvă nimic, din păcate - mai bine vă spun ce-aş lua cu mine pe o insulă pustie.

Din fericire sunt împăcat cu mine, nu îmi doresc să schimb nimic: am avut marea şansă să fiu talentat şi să pot face ceea ce îmi place - asta e un dar uriaş de la Dumnezeu, şi când există şi public care te susţine... ce mai, pui punct şi gata, nu mai zici nimic.

Ciudată listă de posibilităţi îmi propuneţi, neamţ, japonez sau arab... hmmmm.... ce bine că e doar o joacă, iar în momentul de faţă cred că n-ar fi rău să renunţăm la cuvinte de-astea falnice, ce datorăm oare ţării, po­po­rului... Nu ştiu, deocamdată am ajuns să mă simt nelalocul meu în propria mea ţară, şi asta din cauza unora care de 20 de ani n-au făcut decât să ne fure şi să trăiască cu banii noştri într-o lume paralelă: e pentru prima dată când îmi pare rău că n-am plecat de-aici, şi când simţi aşa ceva înseamnă că situaţia s-a inversat, eu am datorii de primit de la ţară... şi nu sunt singurul, asta e cu-adevărat grav.

Ce iubeam cel mai mult la 20 de ani, la 40, şi astăzi? Aici răspunsul e constant: ciocolata.

Îmi doresc să apar în JURNALUL NAŢIONAL şi în 2011, de ziua mea? Da, da, da!"

×
Subiecte în articol: calendar