x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Alexandru Dabija

Astăzi e ziua ta, Alexandru Dabija

de Ramona Vintila    |    13 Feb 2013   •   00:24
Astăzi e ziua ta, Alexandru Dabija
Sursa foto: Dragos Savu/Intact Images

Alexandru Dabija împlineşte astăzi 58 de ani. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”.

“Să tot îmbătrâneşti nu e ok. Dar nici să tot fii tânăr nu e o treabă”

“Trebuie să ai şi noroc pe lângă talent? Trebuie să ai încredere în tine. Norocul te ajută uneori să scapi de momentele grele când eşti convins că nu eşti bun de nimic. Totul e să joci, nu numai să aştepţi. Eu am noroc. Acum câteva zile am câştigat binişor aliniind prune şi şeptari într-o maşină.
Faptul că trăim din ce în ce mai mult şi că ne uităm cu jind la nonagenarii viguroşi nu ne face cinste. Nu e un miracol că trăim, de ce să provocăm miracolul de a trăi cât mai mult? Mi se pare un soi de răzbunare meschină pentru că nu ne întreabă nimeni la început.
E din ce în ce mai greu să ai un motiv. Extravaganţele nu ne scutesc, ba dimpotrivă, de melancolie. Avem probleme cu viitorul, mai ales că, încet-încet, dispare şi lumea cealaltă. Eu fac spectacole de teatru şi, uneori, asta e frumos. E ca şi cum te-ai juca cu o pisică: e minunat dar mai şi zgârie.
Să tot îmbătrâneşti nu e ok. Dar nici să tot fii tânăr nu e o treabă. Toate ipostazele sunt ridicole şi nu-ţi mai rămâne decât să râzi de tine şi de ce ţi se întâmplă.
Doresc tuturor pace şi sănătate!”

×
Subiecte în articol: alexandru dabija