x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Alina Profir!

Astăzi e ziua ta... Alina Profir!

de Ramona Vintila    |    24 Noi 2009   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Alina Profir!

Prezentatoarea emisiunii «Shopping-ul, pasiunea mea!» de la Euforia TV, Alina Profir, îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. La mulţi ani!

"În primul rând, mulţumesc că v-aţi amintit! Este printre puţinele lucruri la care ţin şi mă bucură cu adevărat când cineva îşi aminteşte de ziua mea de naştere. În al doilea rând, tocmai ce m-am reîntors din România, de la filmări (pentru emisiunea «Shopping-ul: pasiunea mea» de la Euforia TV) şi de la nunta fratelui meu. Am ajuns la ceea ce deja numesc acasă de aproape doi ani, în Paris. Sărbătorile sunt un bun prilej pentru mine de a-mi pune ordine în gânduri şi de a face planuri.

În ceea ce priveşte viaţa mea profesională, mă gândesc să revin mai des în România pentru noi proiecte, ba chiar o telenovelă, dacă va fi cazul. De ce nu? În rest, aici iau cursuri de limba şi literatura franceză, merg la teatru, la vernisaje, muzee şi profit cât pot de viaţa culturală şi socială pe care ţi-o oferă Parisul. În februarie trebuie să dau un test în limba franceză, pentu a putea face un master. Să vedem ce o să aibă mai mult prioritate în viaţa mea anul viitor. Niciodată nu m-am grăbit să aleg, pentru că nu numai eu iau deciziile, ci lucrurile care vin o dată cu timpul şi care îmi vor da răspunsul.

Am început în facultate, cu reclame şi videoclipuri, între timp am avut diverse joburi în agenţii de publicitate şi organizări de evenimente şi, cu o zi înainte de licenţă, am fost la castingul telenovelei «Secretul Mariei». După telenovelă au urmat câteva contracte în afară pentru câteva clipuri şi apoi castingul pentru Euforia TV, cu care lucrez în prezent. Nimic nu a fost atât de simplu pe cât povestesc, desigur că au fost momente «moarte» în care a trebuit să aştept, să caut noi oportunităţi de a lucra şi să am răbdare. Însă lucrurile au dat un rezultat favorabil la un moment dat.

Din păcate, televiziunea românească se confruntă cu multe probleme în momentul acesta. Venirea acestei «crize» despre care vorbeşte toată lumea, criză mai mult sau mai puţin existentă, mai vizibilă şi mai puţin vizibilă, induce în eroare şi face presiuni asupra oamenilor. Psihologic nu face bine oricum. Producţiile au fost din ce în ce mai puţine şi s-au făcut eforturi de a rezista. Pe de altă parte, pe «criză» sau nu, se dă acordul unor producţii care nu ar trebui să existe în tv, de care se spune că este nevoie sau sunt cerute, însă de care publicul se plânge neîncetat.

Aşadar, nu cred în această idee care spune că românului trebuie să-i dai doar «circ şi pâine». În locul domnilor aceştia, m-aş gândi de două ori. Nu sunt de acord cu întărirea ideilor materialiste, mai ales cele care îi privesc pe tineri, şi aş pune accent pe VALORILE reale ale vieţii. Rolul televiziunii este de a informa şi educa masele. Cele mai frumoase amintiri din viaţa mea... Copilăria şi mai multe momente alături de bunicii care m-au crescut. Aş vrea să am alături persoanele care acum numai sunt printre noi, aş vrea să fiu alături de bunicul, care mă învăţa tabla înmulţirii, şi să învăţ din nou să merg pe bicicletă, unde am încasat cele mai dulci căzături.
Sănătate şi succes în tot ceea ce simţiţi să faceţi!"

×
Subiecte în articol: calendar