x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Angela Laur

Astăzi e ziua ta: Angela Laur

de Ramona Vintila    |    07 Dec 2010   •   17:41
Astăzi e ziua ta: Angela Laur

141454-angela-laur.jpgA absolvit Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacologie N. Testemiţeanu din Chişinău, devenind medic dermatolog. A fost medic mi­litar în Trupele de Grăniceri ai Republicii Moldova. Fiind mereu în căutarea altor metode de prevenţie şi tratament decât cele învăţate în fa­cultate, a început să studieze aromaterapia, descoperind astfel mira­culoasa lume a aromelor. Dr Angela Laur, directorul companiei de produse cosmetice şi farmaceutice „Vivasan” îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. La mulţi ani!

„Sunt femeie, mamă, soţie. Sunt doctor dermatolog şi aromaterapeut. Sunt femeie de afaceri, am iniţiat împreună cu soţul afacerea Vivasan în Republica Moldova, care acum este prezentă şi în România. Sunt persoana care nu se teme de schimbări. Poate chiar provoacă apariţia acestor schimbări. Dar în acelaşi timp sunt persoana care crede în dragoste, familie, responsabilitate, onoare, promisiuni.

Tot timpul am învăţat foarte bine. Profesorii îmi preziceau diferite cariere. Şi propuneri am avut mai multe. Am absolvit Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacologie N. Testemiţeanu din Chişinău. În primul an de studii învăţam şi lucram ca infirmieră la Spitalul de Traumatologie din Chişinău. Făceam gărzi de noapte. Când am terminat studiile, am ales dermatologia ca specialitate. Voiam să fiu medic cosmetolog. Dar am devenit medic militar în Trupele de Grăniceri ai RM. Eram în permanentă căutare. Când mi s-a îm­bol­năvit copilul, am descoperit uleiurile eterice. Văzând cât de repede copilul nostru s-a făcut bine, soţul mi-a zis: dacă nouă uleiurile eterice ne-au ajutat, trebuie să afle cât mai multă lume despre ele, sunt sigur că sunt oameni care le aşteaptă.

Astfel, am adus produsele Vivasan pe piaţa din RM, am început să studiez aromaterapia şi aşa am descoperit miraculoasa lume a aromelor. Dacă mă gândesc mai bine, tot timpul am fost în căutarea altor metode de prevenţie şi tratament decât cele învăţate la Universitate. Dar de ce medicina? Probabil că e ceva genetic. Bunica mea era doctorul satului. Toată lumea care avea probleme cu sănătatea începând cu răceli banale şi terminând cu fracturi de oase – toţi veneau la ea. Era doctor de la Dumnezeu. Cred că dorinţa de a face bine oamenilor am luat-o de la ea.

Ar fi minunat dacă noi toţi nu ne-am plânge atât pe autorităţi, pe situaţie, vremuri, criză... E mai bine să faci ceva pentru a îmbunătăţi situaţia. Cred că soarta omul şi-o face singur. Tot timpul avem de ales, deci să alegem şi să facem ceva spre bine binele tuturor! Mi-ar plăcea dacă ar fi mai curat în Bucureşti. Dar în mare măsură depinde de fiecare dintre noi. Deoarece e curat nu acolo unde se mătură des, dar ocolo unde nu se face murdărie. Ar fi minunat dacă nu ne-am pierde în zadar timpul cu lucruri de nimic. Timpul pierdut nu se recuperează. Mi-ar mai plăcea ca locuitorii Bucureştiului să fie mai calmi, să nu fie atât de grăbiţi, mai des să le fie luminată faţa de zâmbet.

×
Subiecte în articol: astăzi e ziua ta...