x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta ... Aura Urziceanu

Astazi e ziua ta ... Aura Urziceanu

de Violeta Cristea    |    Ramona Vintila    |    14 Dec 2006   •   00:00
Astazi e ziua ta ... Aura Urziceanu

Dupa 38 de ani dedicati muzicii, are o cariera internationala de invidiat. A muncit mult, cu multa placere si a cules roadele. Astazi, indragita interpreta Aura Urziceanu implineste frumoasa varsta de 60 de ani.

"Voi continua sa cant pana cand voi muri"


Dupa 38 de ani dedicati muzicii, are o cariera internationala de invidiat. A muncit mult, cu multa placere si a cules roadele. Astazi, indragita interpreta Aura Urziceanu implineste frumoasa varsta de 60 de ani.

"In ultima vreme am facut parte din juriul emisiunii «Megastar». Este un show care promoveaza tineretul. Asta este un lucru extraordinar. Pentru ca ne apropiem de Craciun, Adi Despot a compus o melodie foarte frumoasa, iar mama lui a scris niste versuri extraordinare. Este de fapt un colind pentru a intampina Craciunul. Am imprimat-o noi, juriul, am filmat, iar publicul ne va vedea in curand pe micul ecran alaturi de concurentii selectati.

Fiecare zi de lucru pentru mine se termina foarte tarziu. Sunt perfectionista, altfel nu ar avea sens sa ma apuc de ceva. Daca muncesti, reusesti. In primul rand, ma consider norocoasa pentru ca m-am nascut pe acest minunat pamant, Romania, din familia parintilor mei. A fost un extraordinar noroc primordial. Al doilea noroc, poate chiar la egalitate cu primul, a fost talentul in muzica pe care mi l-a dat Dumnezeu si pe care l-am mostenit. Mi-am dedicat toata existenta muzicii si cantului.

Am fost un om extraordinar de serios. Americanii m-au imbratisat, mi-au oferit cetatenie imediat, in contrariul legilor lor. Le-am multumit, dar am insistat ca sunt romanca si voi ramane romanca. Am devenit cetatean canadian, dar ca artist insist sa fiu prezentata ca si cantareata romanca. Ei au apreciat extraordinar de mult nu numai talentul, ci si seriozitatea mea. Cuvantul este calitatea cea mai de pret a omului. Datorita acestui cuvant reusesti si in profesie, si ca om. Am fost descoperita de cantaretul Duke Ellington, care mi-a oferit un contract extraordinar, am inceput sa calatoresc in intreaga lume, m-a lansat pe plan international. Voi continua sa cant pana cand voi muri, pentru ca asta este marea mea dragoste. Cant in noua limbi straine toate genurile de muzica: muzica usoara romaneasca, muzica de folclor, prelucrari de folclor, prelucrari de jazz, prelucrari de clasic, muzica pop, jazz, muzica braziliana. Daca nu cant, compun sau imi aranjez anumite piese. Daca nu compun, imprim reclame pentru radio si televiziune. Asta este viata mea de zi cu zi, a sotului meu (n.r. - bateristul Ron Rully) si a fiului meu.

Ca fiinta umana sunt un om realizat. Am un copil minunat, am o nepotica la fel, care o sa implineasca la 28 decembrie 1 an, am un sot minunat. Am infiintat fundatia culturala care imi poarta numele cu dorinta de a promova imaginea tarii noastre si a romanilor prin cultura. Avem o cultura extraordinar de bogata si de frumoasa. Ma bucur ca sunt din nou acasa de Sarbatori si ca voi fi aici la intrarea noastra in comunitatea europeana. Voi fi alaturi de fiecare roman in parte cu inima deschisa si cu multa dragoste."

Initiativa. "Am infiintat fundatia culturala care imi poarta numele cu dorinta de a promova imaginea tarii noastre si a romanilor prin cultura. Avem o cultura extraordinar de bogata si de frumoasa"
  • Aura Urziceanu, interpreta
  • ×
    Subiecte în articol: calendar extraordinar