x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Cătălina Mustaţă

Astăzi e ziua ta: Cătălina Mustaţă

de Loreta Popa    |    16 Noi 2010   •   18:49
Astăzi e ziua ta: Cătălina Mustaţă
Sursa foto: Grigore Popescu/Agerpres

137898-grigore-popescu-agerpres-4114934.jpgModestă, de un farmec şi o căldură aparte, precum numele pe care îl poartă, frumoasă şi talentată, cu har am putea spune fără teama de a greşi, Cătălina Mustaţă are în spate o carieră remarcabilă. Prezenţa într-un spectacol este un semn de siguranţă. Întotdeauna priveşte partea plină a paharului şi crede că nici un om nu s-a născut fără calităţi. Cătălina Mustaţă îşi sărbătoreşte vineri ziua de naştere.  Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”

“De ziua mea, Florin are spectacol, deci am sărbătorit deja duminică. Au venit cei din familia mea, fata lui Florin, Ştefana, împreună cu socrii ei, iar pentru că suntem mai mulţi Scorpioni în familie şi a trebuit sa găsim o zi de mijloc ca să sărbătorim cu toţii. De ziua mea, care este o zi de lucru obişnuită, s-ar putea să ajung la Braşov, de unde sunt eu, şi să serbez şi cu mama, pentru că ea nu a fost. Trebuie şi ea împăcată. A fost un an destul de interesant, nu cu superevenimente, cum mi se întâmpla de obicei, dar să sperăm că de anul viitor, de vinerea viitoare mai precis, se va produce schimbarea, pentru că am votat schimbarea.

Am avut evenimente importante, în sensul că s-a născut o fundaţie, U.A.U. – special pentru actorii şi regizorii care termină şcoala de teatru – orice facultate de teatru, nu numai UNATC, din care fac parte şi iată suntem la al doilea spectacol. Sub egida Teatrului Odeon, împreună cu fundaţia U.A.U. am scos al doilea spectacol, am avut premiera chiar de curând, unde şi joc alături de 11 tineri actori, studenţi în anul III. Mai am promisiuni pentru televiziune, proiecte teatrale de viitor. Dacă mai zâmbesc? Putem face şi haz de necaz acum, în aceste timpuri. Chiar şi când mergi şi conduci o maşină vezi că lumea este disperată, se conduce din ce în ce mai prost şi mai disperat, sunt semne că într-adevăr oamenii nu prea mai au zâmbetul pe faţă, dar e firesc să fie aşa.

E o consecinţă normală. Este o mare bucurie pentru noi, cei care am făcut fundaţia, că susţinem nişte tineri care la ora asta nu au nici un fel de posibilitate să se afirme în teatru, nu este creată nici un fel de pârghie pentru ca să se afle despre ei şi e păcat de Dumnezeu. Sunt mulţi tineri care vin la teatru, este îmbucurător şi au nevoie. E vorba de o frustrare şi la teatru este un moment în care poţi să uiţi de toate problemele de peste zi. Spectacolul pe care l-am făcut cu tinerii este unul în care cântă live, hip hop, muzica este a lor, a copiilor, versurile, muzica originală a lor. Cântă, dansează. Inventează, improvizează. Un spectacol fascinant.

Dacă ar fi să mă definesc aş spune că sunt o «ploaie cu soare», şi din când în când apare şi curcubeul în această toamnă nefirească..”.

×