x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta ... Claudia Presecan

Astazi e ziua ta ... Claudia Presecan

de Violeta Cristea    |    Ramona Vintila    |    28 Dec 2006   •   00:00
Astazi e ziua ta ... Claudia Presecan

Este una dintre gimnastele care scriau istorie pentru sportul romanesc la Olimpiada de la Sydney, Australia, obtinand aurul cu echipa. A renuntat la gimnastica si a plecat, initial pentru numai un an, ca antrenoare de gimnastica in Isle of Man. Fosta gimnasta Claudia Presecan implineste astazi 27 de ani.

"Am avut nevoie de o schimbare"


Este una dintre gimnastele care scriau istorie pentru sportul romanesc la Olimpiada de la Sydney, Australia, obtinand aurul cu echipa. A renuntat la gimnastica si a plecat, initial pentru numai un an, ca antrenoare de gimnastica in Isle of Man. Fosta gimnasta Claudia Presecan implineste astazi 27 de ani.

"Din pacate, nu voi veni in tara de Sarbatori anul acesta. Cel mai mult imi placea sa mananc de sarbatori cozonac cu nuca, dar, din pacate, sunt alergica la nuci si la alune si nu mai am voie sa mananc. Singura diferenta de Sarbatori aici este ca ei nu mananca porc, ci curcan. De ziua mea voi fi la serviciu, asa ca nu pregatesc nici o petrecere. Nu imi doresc nimic in mod special, decat sanatate. Imi este dor de tara, bineinteles, dar m-am obisnuit. Nu pot sa spun ca-mi este dor de un anume loc din tara, mi-e dor de ideea de tara. Mi-e dor sa aud ca toata lumea vorbeste aceeasi limba. Aici oamenii sunt mai civilizati, cultura este diferita fata de cum e la noi.

Am avut un an bun, cred ca au fost mai multe plusuri decat minusuri. Nu stiu cand a trecut, mi s-a parut ca a trecut foarte repede. Acum nu mai antrenez. Am terminat cu gimnastica. A fost greu sa trec de la postura de eleva la cea de antrenoare. Mi-a placut, dar aici au intervenit alte probleme. E foarte greu sa descriu ce simteam atunci cand eram pe podium si aveam o medalie de aur. Este un sentiment unic. Ma uit, bineinteles, in continuare la competitiile de gimnastica. Cand a fost meciul cu Anglia, inainte de Mondiale, m-am dus acolo si asa le-am cunoscut pe fetele din noua generatie. Iar cand a avut Federatia aniversarea a 100 de ani am fost si eu in tara. Consider ca cea mai mare realizare a mea este faptul ca l-am intalnit pe sotul meu. Intr-un moment dificil, cel care ma remonteaza este Ben. In el imi regasesc linistea. Cand am plecat din tara nu am visat ca o sa raman aici. Am visat doar sa-mi schimb putin viata, nu am visat la prea mult. Consider ca cea mai grea decizie pe care am luat-o pana acum a fost in momentul in care am plecat din Romania. Mi-a fost greu cam un an. Nu e deloc usor sa pleci dintre prieteni si sa nu stii unde ajungi. Am avut nevoie de o schimbare radicala in viata. Viata mea a fost asa de complicata, s-au intamplat atat de multe evenimente, incat pana la urma o sa iasa o telenovela. Oricum, daca as avea sansa sa o iau de la capat as lua aceleasi decizii fara sa ezit. Nu am nici un regret.

Niciodata nu m-am gandit asa departe, incat sa ma inchipui peste 20 de ani. As vrea sa am o noua profesie, care sa nu aiba nici o legatura cu gimnastica, poate sa am si un copil, peste 5 ani. De obicei nu imi fac planuri pentru perioade asa mari de timp. Ceea ce imi doresc cel mai mult in viitorul apropiat este sa am timp sa vin in tara."
Dor
"Nu pot sa spun ca-mi este dor de un anume loc din tara, mi-e dor de ideea de tara. Mi-e dor sa aud ca toata lumea vorbeste aceeasi limba"
  • Claudia Presecan, fosta campioana olimpica la gimnastica
  • ×
    Subiecte în articol: calendar tara