x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Cristina Dochianu

Astăzi e ziua ta: Cristina Dochianu

08 Iul 2010   •   00:00

De mai bine de doi ani o vedem la pu­pi­trul ştirilor sportive care însoţesc Ob­servatorul Antenei 1.

"Cred că nimic nu este întâmplător şi că noi, oamenii, avem posibilitatea de a atrage prin gân­du­­rile noastre tot ce ne dorim în viaţa noastră. Am visat, mi-am dorit şi iată că am ajuns la Antena 1. O televiziune pe care am admirat-o de când s-a lansat şi în care am întâlnit profesionişti, oa­me­ni de calitate, prieteni de la care am învăţat foarte multe şi de la care mai am de învăţat în fiecare zi", spunea săr­bă­torita noastră. Cristina Dochianu îm­plineşte sâmbătă 26 de ani. La mulţi ani!


Familia este cea mai importantă
"Merg la Antenă în fiecare zi, iar pentru că de ziua mea voi avea week-end-ul liber, prietenele mă duc la Poiana Braşov. Mi-au pregătit o mare surpriză. Sunt o tipă de treabă, sinceră, cu suflet bun, foarte creativă, visătoare şi uneori prea sensibilă pentru lumea în care trăim. Am momente în care mă îm­buf­nez din senin şi perioade scurte de în­căpăţânare. Nu pot sta supărată mult timp pe cineva dacă nu sunt motive serioase. Îmi plac marea, soarele, cerul, natura, muzica, moda (poate prea mult), sportul, călătoriile, animalele, filmele.

Întâlnirea mea cu televiziunea a fost întâmplătoare. A fost o perioadă în care am făcut şi puţin modelling şi, în urma unei sedinţe foto, două modele au fost chemate la emisiunea VDTV, prezentată pe atunci de Dan Capatos. Una dintre fete nu a mai putut veni şi cu două ore înainte am fost sunată să merg la emisiune în locul ei. Şi aşa am ajuns în platou! De acolo lucrurile au mers de la sine... Am rămas să dau probe pentru horoscop.

Am învăţat multe lucruri. Am învăţat că trebuie să ne iubim şi să ne respectăm mai întâi pe noi înşine, pentru că, dacă nu avem dragoste şi respect pentru noi, de unde am putea să dăm şi ce­lor din jur? Am învăţat că nu trebuie să ne ataşăm de lucrurile materiale, cele mai importante sunt familia şi oamenii la care ţinem, trebuie să ne bucurăm de fiecare moment, pentru că timpul trece şi nu se mai întoarce.

Trebuie să fim re­cu­noscători pentru tot ce avem, alţii au mult mai puţin. Orice situaţie, plăcută sau neplăcută, apare pentru a ne arăta ceva. Şi cel mai important lucru: credinţa în Dumnezeu, să ne lăsăm în mâinile Lui, El ştie întot­deau­na ce este mai bine pentru noi. Ar mai fi multe de spus, dar aş umple pa­gini în­tregi.

Nu ştiu exact care a fost cel mai neplăcut moment trăit în direct... Au fost momente în care nu m-am simţit bine fizic şi a fost destul de greu să mă adun şi să duc la bun sfârşit jurnalul... Iar cele mai plăcute momente au fost când am vorbit despre performanţele spor­ti­vilor români. Te cuprinde o emo­ţie şi un sentiment de fericire şi mândrie de nedescris. Îmi vine în minte televizorul alb-negru din copilărie. Se vorbea despre Nadia Comăneci şi erau ima­gini de la Jocurile Olimpice de la Montreal. 10 absolut! Eram fascinată şi îmi doream să fiu ca ea. Este una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii din toate timpurile. Sunt mulţi sportivi ale căror performanţe m-au impresionat, dar Nadia Comăneci mi-a marcat copilăria.

Încă nu m-am gândit, dar sigur mi-ar plăcea să fac o emisiune de turism, în care să călătoresc foarte mult. Sau o emisiune despre modă şi frumuseţe...

Un eveniment pe care tot îl aştept?
Pentru mine ar fi un eveniment ziua în care o să am permisul de conducere.
Îmi doresc multe de la noul an de viaţă, dar cel mai mult îmi doresc ca eu, familia mea şi cei apropiaţi să fim sănătoşi şi fericiţi. Dacă avem asta, restul vine de la sine şi putem face orice ne dorim."

×
Subiecte în articol: calendar