x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Dan Negru!

Astăzi e ziua ta... Dan Negru!

de Ramona Vintila    |    23 Feb 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Dan Negru!
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

"Eu cred că cei mai frumoşi ani sunt cei ce vor veni, cred că cele mai frumoase momente abia de acum vor apărea", ne mărturiseşte vedeta Antenei 1, care a primit cu puţin timp înainte de aniversarea sa cel mai frumos cadou, o fetiţă, Dara Ioana. Dan Negru împlineşte astăzi 39 de ani. La mulţi ani!



"Uneori le dau dreptate celor care spun că apropierea lui 2012 a redus ziua, că orele sunt mai puţine. Sunt implicat în multe proiecte, la Antenă revin cu blondele, la 3 martie, şi de fiecare dată, fără excepţie, în ultimii 10 ani, de ziua mea filmăm. Anul ăsta sunt în grafic.

Azi filmez. Voi începe un format nou, o altă obişnuinţă, am făcut multe formate de-a lungul anilor şi cam asta e perioada în care ele prind viaţă. Ziua mea aduce dezmorţirea iernii, dar şi a grilelor de primăvară în televiziune.

Mi-am impus să-mi păstrez un ritm de viaţă normal şi să mă «înham» doar la lucrurile pe care sunt sigur că le pot duce la capăt. Am avut puterea să renunţ de-a lungul anilor la multe proiecte, unele extrem de tentante financiar, dar cronofage. Cred că mi se trage de la obârşia mea de bănăţean mai apropiată de Imperiul Austro-Ungar. Am învăţat să-mi triez priorităţile şi, astfel, să nu mă încurc pe mine şi implicit să nu-i încurc nici pe alţii...

Mă miră oamenii care declară că nu le mai rămâne timp de nimic. Cred că vina e a lor că nu-şi pot organiza timpul. Nu e nimic mai important, cred, decât să domini tu timpul, nu să te domine el pe tine. Eu am reuşit. Şi, crede-mă, sunt implicat în multe proiecte...

N-am răbdare nici măcar să mă uit la talkshow-uri politice, dar să încerc să fac politică.
Mă plictiseşte înfiorător. Cred că politica încă e făcută de foşti gestionari de aprozar obişnuiţi să fure la cântar. N-aş putea avea multe în comun cu astfel de oameni, nici măcar la nivel de imaginaţie. Cred totuşi că aş interzice canalele de ştiri panicarde. Eu sunt amuzat când văd panica din toate talk-show-urile politice, dar încă sunt mulţi care o iau în serios...

Zilele astea am primit cadou de ziua mea o fetiţă. Dara Ioana e numele ei şi s-a născut la 11 februarie. Cred că în afara familiei, cândva, toţi ceilalţi te uită. Va veni o vreme în care, de ziua mea, telefoanele nu vor mai zbârnâi, sms-urile nu-mi vor invada telefonul de la oameni care-şi amintesc de mine doar pentru că citesc acum articolul ăsta în Jurnalul sau pentru că au auzit azi dimineaţă la radio că e ziua mea. Le răspund politicos la telefon şi sms, dar asta nu înseamnă că ei şi reprezintă ceva pentru mine. Familia e singura care-ţi va trimite felicitări de ziua ta oricând.

Şerban Foarţă, un poet timişorean, avea un vers care-mi place mult: «Ce poţi să faci în 20 de ani, decât copil fiind să te faci mare». Mi-e dor de curtea şcolii generale, sfârşitul iernii topea zăpada şi pregătea terenul din curte pentru fotbal. Zilele trecute am văzut la televizor o ştire cum că în Timişoara se închide o şcoală generală din lipsă de elevi. E chiar şcoala mea generală, nr. 14... O vor închide din primăvară. Ziua mea pregăteşte primăvara."

×
Subiecte în articol: calendar