x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta...": Dana Dogaru

"Astăzi e ziua ta...": Dana Dogaru

de Ramona Vintila    |    31 Aug 2007   •   00:00
"Astăzi e ziua ta...": Dana Dogaru
Sursa foto: Rompres Foto/

Primele trei lucruri la care nu ar renunţa sunt familia, meseria şi viaţa. Cel mai frumos cadou pe care l-a primit de-a lungul timpului a fost o cerere in căsătorie. "O actriţă frumoasă trebuie să uite in primul rănd că e frumoasă", a spus indrăgita actriţă. Dana Dogaru implineşte astăzi 54 de ani.

Primele trei lucruri la care nu ar renunţa sunt familia, meseria şi viaţa. Cel mai frumos cadou pe care l-a primit de-a lungul timpului a fost o cerere in căsătorie. "O actriţă frumoasă trebuie să uite in primul rănd că e frumoasă", a spus indrăgita actriţă. Dana Dogaru implineşte astăzi 54 de ani.

"Imi voi petrece ziua de naştere muncind. Incep un spectacol la Teatrul Nottara, in regia lui Petre Bokor. De asemenea, am premieră in septembrie cu spectacolul «In rolul victimei», in regia lui Felix Alexa, unde joc alături de cinci tineri actori, de Răzvan Vasilescu şi Dan Aştilean, care sunt mai apropiaţi de vărsta mea. Mă simt foarte bine şi sper să aibă succes spectacolul. Sunt un om norocos. Am muncit, bineinţeles, pentru tot ce am realizat. Fără muncă nu există succes decăt la «divele» şi «divii» din zilele pe care le trăim. Vremea a trecut frumos pentru mine. De copil am ales meseria scenei. Profesorul Mihai Dogaru m-a iniţiat pentru intrarea la institut. Am avut o perioadă de pregătire, după care am avut profesori extraordinari: Petre Danov, Alexa Visarion, Octavian Cotescu. Apoi am avut norocul să intălnesc in teatru artişti extraodinar de valoroşi - George Constantin, Mălăele, Victor Rebengiuc, Alexandru Repan - de la care am invăţat practic toate secretele scenei. Despre sacrificii... N-ar fi decăt unul singur: faptul că n-am stat atăt căt ar fi trebuit cu copilul meu, pentru că am fost nevoită să imi fac meseria. Eram la inceput de drum.

Mi-e foarte greu să spun in ce perioadă din istorie m-aş simţi mai bine, pentru că toate perioadele au şi lucruri bune, şi rele. Dacă Dumnezeu a hotărăt să mă nasc acum a ştiut de ce o face. Nu mai sunt aşa de nerăbdătoare ca lucrurile să se intămple de pe o zi pe alta. Deşi timpul pentru noi se scurtează, am căpătat mai multă răbdare. Visurile nu mi s-au modificat o dată cu trecerea timpului. Tot sper că lucrurile se vor aşeza in bine, pentru ţară in primul rănd. E dificil să mă găndesc la rolul care mi-a adus cele mai mari satisfacţii, pentru că la fiecare in parte am ţinut in egală măsură. Imi aduc aminte cu foarte mare plăcere de «Karamazov», de «Cum vă place», pe care le-am făcut cu Dan Micu. Perioada «Dan Micu» a fost foarte prolifică.

Am fost tentată să renunţ la cariera mea, dar nu din pricina unui eşec in meserie, ci a unui eşec la altă scară. In momentul in care am simţit că ceea ce se intămplă in sală era mult mai important decăt ce produceam noi pe scenă, am fost dezarmată. Nu-mi mai găseam rostul. Am simţit nevoia să fac o pauză. Serile, dacă eşti un om sortit să faci această meserie, te apucă un dor extraodinar de teatru. Ai o nostalgie - e prost spus nostalgie, o dorinţă de a fi la teatru. Şi dorinţa asta a invins..."

Ingăduinţă

"Nu mai sunt aşa de nerăbdătoare ca lucrurile să se intămple de pe o zi pe alta. Deşi timpul pentru noi se scurtează, am căpătat mai multă răbdare"

Dana Dogaru,actriţă

×
Subiecte în articol: calendar