x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Dana Grecu

Astăzi e ziua ta: Dana Grecu

18 Oct 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta: Dana Grecu

Numele ei nu mai are nevoie de nici o prezentare în peisajul jurnalistic autohton. Pur şi simplu, Dana Grecu... Astăzi îşi sărbătoreşte ziua de naştere. Îi urăm "La mulţi ani!".



Suntem mândri că publicul alege "Ordinea zilei"
"Trăiesc aceste vremuri cu mare atenţie. Oamenii sunt foarte înrăiţi. Mare parte din agresivitatea lor vine din doza mare de tupeu pe care trebuie să o înghită zilnic de la cei care decid pentru ei. Spectacolul acesta al minciunilor în lanţ, în decorul bâlbâielii generale, este destul de greu de digerat. Şi pentru public, şi pentru jurnalist. Spunând în fiecare zi despre putere că dezinformează, că se bâlbâie, că e arogantă, că dă tun după tun ar putea fi interpretat de unii ca o răfuială aproape personală a jurnalistului cu autorităţile. De fapt, e informaţie pură. Echipa de la «Ordinea zilei» face legăturile între informaţii, context şi personajele care aruncă în eter ştirile. Acesta e rolul nostru. Extrem de incomod pentru cei care vor ca românii să «doarmă liniştiţi»"

Cel mai frumos moment pe care l-a trăit în ultimul an. "Profesional: APTR ne-a premiat pentru a doua oară consecutiv. «Ordinea zilei», cel mai bun talk- show. Suntem mândri de asta. Şi eu, şi Andreea, prietena mea şi editorul general al emisiunii, şi Radu.
Întreaga echipă. În plus, ne bucurăm de fiecare dată când convingem publicul să ne aleagă pe noi de la 18:45 la 20:00. Şi publicul ne alege! Personal: toate momentele pe care le petrec acasă, cu familia mea, sunt cele mai frumoase. Şi Bogdan, soţul meu, şi copiii sunt foarte apropiaţi de mine, ceea ce mă bucură teribil. Mă încarcă. Iau de la ei energie, curiozitate, bunătate, sinceritate. Dragoste. Căldură. Dac-aş putea să împart, la rându-mi, măcar jumătate din cât primesc, ar fi extraordinar."

Cel mai neplăcut moment trăit în direct. "Momentele în care nu văd jena în ochii interlocutorilor care spun minciuni gogonate."

Trei lucruri pe care le-ar schimba în România. "Autostrada Bucureşti-Piteşti. Sistemul sanitar. Pilele."

Trei lucruri pe care le-ar schimba la ea. "Nu vreau să schimb nimic, pentru că suma defectelor rămâne constant mai mică decât suma calităţilor. Asta o să spun peste vreo 10 ani dacă mă mai întreabă cineva. Acum aş schimba doza mare de orgoliu cu o doză mai mică, primul impuls cu al doilea şi neputinţa de a mă abţine să mănânc prăjituri cu puterea de a-mi învinge poftele culinare."

"România, un circ? Nu. Că la circ oamenii dau bani ca să se distreze, nu dau bani ca să moară de foame, să îngheţe de frig şi să le spună medicul că n-are cu ce să le închidă operaţia.

Dana Grecu ar fi fost un jurnalist la fel de onest, oriunde ar fi profesat. De asta sunt absolut sigură. Legat de ţară şi popor... Îmi respect părinţii şi memoria bunicilor care m-au crescut. Îmi respect profesorii care m-au învăţat carte. Îmi plătesc taxele şi impozitele şi sunt mândră de performanţele celor pentru care se cântă imnul României în lumea asta."

De ce îi este dor astăzi. "De cei care m-au învăţat să cânt «La mulţi ani!» şi nu mai sunt!"

×
Subiecte în articol: calendar