x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar “Astăzi e ziua ta...”: Florentina Fântânaru

“Astăzi e ziua ta...”: Florentina Fântânaru

de Ramona Vintila    |    11 Feb 2008   •   00:00
“Astăzi e ziua ta...”: Florentina Fântânaru

O vedem de luni până vineri în cadrul show-ului pe care îl moderează, “Dincolo de apa­renţe”, difuzat la Antena 2. Florentina Fântânaru împlineşte astăzi 34 de ani.

O vedem de luni până vineri în cadrul show-ului pe care îl moderează, “Dincolo de apa­renţe”, difuzat la Antena 2. Florentina Fântânaru împlineşte astăzi 34 de ani.

 

“Până la 32 de ani, radioul a fost protagonist în viaţa subsemnatei... de la 32, protagonist a devenit fiul meu, Dragoş. De la 33 de ani, televi­ziunea mă atrage într-o altă dimensiune, mă surprinde, provoacă şi tentează cu fiecare temă, invitat, caz sau întâmplare. La 34 ştiu că asta mi-e chemarea.

La radio m-am auzit prima dată în ’94, sfârşit de septembrie. M-am prezentat la uşa unuia din cele două posturi de radio din Galaţi pe atunci şi i-am spus redactorului-şef că vreau să fac o emisiune. El a râs, spunându-mi că parcă aş fi Moţu Pittiş şi am venit să fac şi eu o emisiune. Dar s-a întâmplat... Povestea a durat până în ’97, când am acceptat o ofertă mai bună de la un radio din Brăila. Şi aşa a început aventura unei navete zilnice cu ia-mă nene până în ’98, an în care singura televiziune din Galaţi scotea la concurs posturi de realizatori de programe. După şapte ore de stat la coadă, pentru că tot Galaţiul dorea să apară la televizor, am intrat la probă şi am luat-o. Aşa a început povestea cu televiziunea, unde matinalul îmi dădea insomnii şi mă ţinea în priză, ca nu cumva să pierd ceva din evenimentele urbei. Am prezentat tot soiul de spectacole cu artişti de vază de la Capitală, până când Capitala însăşi a devenit o tentaţie.

Acum opt ani am venit prin transfer la unul dintre cele mai apreciate radiouri de atunci, Radio Total Bucureşti. Am fost realizator de programe timp de cinci ani, din care trei m-am ocupat şi de imaginea şi promovarea acestui post.

A fost minunat! O perioadă în care am realizat o prăjitură de zece metri, când radioul a împlinit zece ani, o perioadă în care am avut invitaţi în emisiune oameni care au făcut istorie în teatru, televiziune, politică, o perioadă în care m-am îndrăgostit nebuneşte de viitorul meu soţ.

Anul trecut m-am hotărât să-mi încerc norocul din nou în televi­ziune şi timp de şase luni l-am sunat pe Mi­hai Gâdea săptămânal, să-l con­ving că merit un loc în echipa Antenei 2.

Cât despre repere profesionale, primul este Florian Pittiş. Am căutat un pretext să-l cunosc sau măcar să vorbesc cu el, iar pretextul s-a în­tâmplat când Rolling Stones a venit în România. Cine era cel mai potri­vit să ne vorbească despre ei dacă nu Florian Pittiş? A fost o oră «Dincolo de aparenţe» cât 30 de secunde. Asta a spus Florian Pittiş când am ajuns la final. Cum? S-a terminat? Parcă au trecut doar 30 de secunde. Impresia a fost aceeaşi. A plecat în cer la câ­teva zile după întâlnirea noastră, iar eu nu-mi doream decât să mai ră­mână şi să ne povestească... Cu pa­siune. Cu ardoare. Cu dragoste... Aşa vreau să fac meseria asta... Cu pa­siune. Cu ardoare. Cu dragoste...”

 

Dorinţă

“Anul ăsta sper să facem prima excursie în trei. Eu şi bărbaţii mei, Dragoş şi Dorin! Să ne ajute Dumnezeu să fim sănătoşi!”

Florentina Fântânaru, prezentator tv

×
Subiecte în articol: calendar