x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta..." Florin Brătescu

"Astăzi e ziua ta..." Florin Brătescu

de Violeta Cristea    |    Ramona Vintila    |    14 Mai 2007   •   00:00
"Astăzi e ziua ta..." Florin Brătescu
Sursa foto: Arhivã/

A fost primul crainic al Televiziunii Romăne. Şi-a inceput activitatea in radio la vărsta de 24 de ani. Din ’60 a intrat in televiziune şi aici a rămas. Nu ştie să facă altceva, aşa cum ne-a mărturisit. Astăzi, Florin Brătescu işi aniversează ziua de naştere.

A fost primul crainic al Televiziunii Romăne. Şi-a inceput activitatea in radio la vărsta de 24 de ani. Din ’60 a intrat in televiziune şi aici a rămas. Nu ştie să facă altceva, aşa cum ne-a mărturisit. Astăzi, Florin Brătescu işi aniversează ziua de naştere.

Â

"Antena 1, copilul meu de suflet"

"Cel mai bucuros am fost cănd am inceput să realizez o emisiune care a avut foarte mare succes la public, «Reflector», pe care am lansat-o, iar cea mai tristă a fost ziua in care nu mi s-a mai permis să fac această emisiune. Era pentru prima dată cănd se puteau realiza nişte accente critice la adresa celor mari. Am avut intotdeauna aderenţa foarte mare a telespectatorilor. Am fost foarte bine primit, pentru că am fost primul crainic al Televiziunii Romăne. Oamenii considerau că, fiind primul crainic bărbat, aşa trebuie să se comporte un bărbat. Au luat de bună şi stăngăciile inerente inceputului şi, in contextul evoluţiei, apărănd seară de seară, fiind unic, era normal ca lumea să mă indrăgească. Nu aveau pe altcineva pe cine.

Televiziunile particulare care s-au născut după ’89 au preluat căte ceva din experienţa televiziunii de stat. Pe parcurs, evoluţia televiziunii particulare a fost spectaculoasă in raport cu televiziunea de stat care a rămas anchilozată pe anumite formate de emisiuni deja depăşite de anii care au urmat. Postul Antena 1 s-a impus in primul an printr-o politică de inceput - o televiziune de film şi de ştiri. Unul din sloganuri mergea pe ideea de mereu aproape de oameni, reflectănd din doleanţele lor in programele televiziunii. Am reuşit in relativ scurt timp să cucerim piaţa cu un număr foarte mare de telespectatori. Aprecierile oamenilor de pe stradă care mi-au adus cele mai mari satisfacţii au fost măsura in care mă asigurau că sunt fani ai Antenei 1. Nu ştiu dacă am contribuit direct la evoluţia unor oameni de televiziune care au devenit vedete, termenul de «vedetă» fiind destul de preţios. Sunt o serie de oameni de care mă leagă nişte inceputuri frumoase in ale televiziunii. Unul dintre cele mai grăitoare exemple ar putea fi Alessandra Stoicescu.

Cea mai mare realizare a mea este Antena 1. Este copilul meu de suflet, pentru că această televiziune a pornit cu enorm de mult suflet nu numai din partea mea, ci din partea tuturor celor care au constituit nucleul de bază. Cred că şi la această oră putem să ne lăudăm cu faptul că Antena 1 reprezintă o mare familie.

Aş face totul de la inceput aşa cum am făcut-o şi pănă astăzi. Rămăn un pasionat al televiziunii şi, din acest punct de vedere, nu aş face altceva. Aş regreta doar faptul că ’89 nu m-a prins la vărsta de 30 de ani. Ce-mi doresc cel mai mult este să văd Antena 1 pe locul 1."

×
Subiecte în articol: calendar televiziunii