x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta ... Florin Chilian

Astazi e ziua ta ... Florin Chilian

de Violeta Cristea    |    Ramona Vintila    |    13 Dec 2006   •   00:00
Astazi e ziua ta ... Florin Chilian

A inceput sa faca muzica la modul profesionist pe la 30 de ani. In 2001 si-a lansat primul album intitulat "Iubi". A urmat apoi, in 2005, CD-ul "10 porunci". Interpretul de folk Florin Chilian isi serbeaza maine ziua de nastere.

"Eu nu sunt un poet, detest poetii"


A inceput sa faca muzica la modul profesionist pe la 30 de ani. In 2001 si-a lansat primul album intitulat "Iubi". A urmat apoi, in 2005, CD-ul "10 porunci". Interpretul de folk Florin Chilian isi serbeaza maine ziua de nastere.

"In ultima vreme am fost foarte ocupat. Am avut proiectul cu videoclipul piesei «Zece». Sunt foarte prins cu strangerea fondurilor materiale. De filmare s-a ocupat un om caruia ii sunt profund indatorat, Calin Boncea, care are marele merit de a fi producatorul lui. De realizare efectiva s-a ocupat Olga Avramov. Sunt tare norocos, pentru ca lucrez cu astfel de oameni. De regula, imi sarbatoream ziua cu prietenii in cel mai placut mod cu putinta, cantand. Acum as vrea sa stau putin singur, sa ma adun dupa risipirile ultimelor zece luni din viata. Sunt foarte obosit. Imi pot permite luxul sa fac numai ce vreau si ce simt. Anul acesta a fost senzational, cel mai bun an din viata mea. Faptul ca am reusit sa-mi duc la bun sfarsit o promisiune facuta acum foarte multa vreme unui om care nu mai este, aceea de ajuta pe cineva, consider ca este cea mai mare realizare a mea. Nu ma echilibrez cu socialul niciodata. Am asteptari naturale de la mine insumi, nu-mi doresc lucruri aberante, mai mult lucruri care tin de conditia umana, iar astea nu le poti rezolva cu bani.

Ceea ce nu am reusit sa fac pana acum este un copil, dar pentru asta ar trebui sa o intalnesc si pe mama acestuia. Am trecut pe langa, se pare. Sa-i spun fiintei pe care o iubeam mai mult decat orice pe pamant ca nu o iubesc a fost cea mai grea decizie pe care am luat-o vreodata. Nu pot sa-mi imaginez cum o sa fiu peste 20 de ani, dar stiu cum as vrea sa fiu intr-o cearta aprinsa cu unul dintre cei trei copii ai mei. Dar nu cred ca se va intampla miracolul asta. Sunt un romantic incurabil. Problema celorlalti este ca eu, la cat sunt de romantic, am reusit sa fac intr-un timp foarte scurt ceea ce nu au reusit altii sa faca in trei vieti. Am ales sa-mi fac punctul de rezistenta structurala din lucrurile de care toata lumea fuge, din suflet. Asta este muzica mea. Eu nu sunt un poet, detest poetii.

Nu m-am gandit niciodata sa intru in politica. Nu sunt suficient de curva. Sunt un om viu, prea viu, nu sunt imbecil, sunt foarte talentat, iar mitocania nu o pot scuza, poate doar cu cele cateva biblioteci pe care le-am citit intre timp. Nu am valenta spre politica, sunt un tip echilibrat, decent. Despre intrarea in UE? O sa fie infiorator de greu. Ma ingrozeste ca tembelii astia de contemporani au niste priviri senine de peste fiert. Nu pricep ce se va intampla. Eu nu am de ce sa-mi fac griji. Cred ca, o data cu videoclipul asta, o sa fiu foarte bine pregatit si mai ales ca am materiale facute. Sunt foarte mandru de mine, pentru ca stiu valoarea fiecarui efort pe care il fac."
Mandrie
"Sunt un romantic incurabil. Problema celorlalti este ca eu, la cat sunt de romantic, am reusit sa fac intr-un timp foarte scurt ceea ce nu au reusit altii sa faca in trei vieti. Sunt foarte mandru de mine, pentru ca stiu valoarea fiecarui efort pe care il fac"
  • Florin Chilian, interpret de folk
  • ×
    Subiecte în articol: calendar