x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta..." - Florin Piersic Jr

"Astăzi e ziua ta..." - Florin Piersic Jr

de Loreta Popa    |    18 Iul 2007   •   00:00
"Astăzi e ziua ta..." - Florin Piersic Jr

In 2006, Francis Ford Coppola i-a făcut o ofertă pe care nu a putut să o refuze. Rolul din "Tinereţe fără tinereţe". Categoric talentat, original, altfel decăt generaţia lui, Florin Piersic Jr implineşte astăzi 39 de ani.

Poate fi bun prieten, poate fi cinstit şi direct. Dar poate fi şi foarte rău, atunci cănd este călcat pe coadă. Şi nu face concesii. "Se poate intămpla ca intr-un anumit moment să ţi se pună eticheta de genial, pentru ca ulterior totul să ţină aproape in exclusivitate de tine, de o sănătate de fier, de o putere de muncă ieşită din comun şi de dorinţa de a merge mai departe. De aceea admir masa de actori in perpetuă aşteptare de la Hollywood. Lucrează ca vănzători sau chelneri, iar toţi banii astfel căştigaţi ii investesc intr-un nou curs de actorie.

 Ii admir pentru speranţa lor mereu vie de a da lovitura. Cea mai mare bucurie in ceea ce mă priveşte e să lucrez cu actori tineri, pe care ii văd venind cu aceeaşi dragoste şi pasiune de rol nu numai la premieră, ci şi la a nu ştiu căta reprezentaţie. Mi s-a intămplat să lucrez cu anumite persoane vreme de două săptămăni, iar la sfărşit să simt că am căştigat mai mult decăt in patru-cinci ani petrecuţi alături de alte persoane. Eu cred că e o provocare să reuşeşti să vezi scănteia intr-un om de pe stradă care n-a păşit niciodată pe scenă şi habar n-are cum este sub lumina reflectoarelor.

Nu lucrez conform unor criterii bătute in cuie şi nici nu am reguli inatacabile. Nu sunt o persoană prea expansivă, sunt destul de zgărcit in reacţii, dar imi dau lacrimile ascultăndu-i pe Tudor Gheorghe, Grigore Leşe sau pe lăutarii din Clejani. Refugiul meu este «acasă», iar sursa mea de energie e Dumnezeu. Oricăt de ciudat sau patetic ar suna. Iubirea joacă rolul principal in viaţa mea. Sunt superstiţios şi nu-mi place să vorbesc despre proiectele mele inainte de a avea totul pus la punct. Acum trec printr-o perioadă foarte bună, mai ales in profesie. Lucrez la proiecte personale, dar sunt deschis şi propunerilor venite din partea celorlalţi. Eu aştept permanent. Pe diploma mea scrie că sunt actor.


Mai am şi alte preocupări. Nu am diplomă de regizor, dar nu cred că am nevoie de ea in epoca digitală. E mai important ca oamenii cu care lucrez să aibă chef să vină la repetiţii. Există destui oameni interesaţi de munca mea.


Sunt intr-adevăr speriat de ceea ce se difuzează in ultima vreme, pentru că mă preocupă problema educaţiei. Sunt mult mai responsabil de cănd am un copil. Sunt foarte atent cănd se discută despre un program educaţional. Violenţa de la televizor nu mai e conţinută sau sugerată, e chiar «pe faţă». Peste căţiva ani vom culege roadele."

×
Subiecte în articol: calendar