x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Gabriel Bălaşu

Astăzi e ziua ta: Gabriel Bălaşu

de Ramona Vintila    |    12 Ian 2011   •   18:54
Astăzi e ziua ta: Gabriel Bălaşu

146230-gabi-balasu.jpgGabriel Bălaşu, editorul-prezentator al ştirilor sportive de la Antena 3, îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. La mulţi ani!

„Ne dorim ca, măcar o dată în viaţă, să ajungem în Teatrul Viselor. Să alegem să fim spectatori la o piesă sau să primim un rol. Să fim acolo, implicaţi. Până la urmă, toate sunt roluri în viaţă.

Vremurile nu se schimbă, se trăiesc. Vorbim zilnic despre criza financiară, dar poate că este doar una de identitate. Am văzut multă suferinţă în urmă cu un an, dar poate că renaşte şi ceva bun, cum ar fi solidaritatea. Oamenii nu mai trec aşa grăbiţi prin viaţă. Îşi fac timp să mai şi interacţioneze. Eu privesc cu detaşare în urmă. Concret, simt şi acum emoţia şi căldura oamenilor atunci când am fost implicat într-o campanie caritabilă, «Apa trece, România rămâne!».

Ne place sau nu, România nu poate fi schimbată. Noi, da. Putem reface acel lanţ imens al relaţiilor umane, care la noi s-a rupt în milioane de părţi. Am preluat modelul occidental şi l-am adaptat la felul nostru oriental de a fi. Chiar şi la rugăciune avem motiv de gâlceavă. Ne dorim să prindem o bucată mai bună de Divinitate. Să nu fie altul mai bun decât noi.

Schimbările pe care le visez de mai bine de un deceniu sunt cele de natură umană. Atât la ceilalţi, cât şi la mine. Chiar şi o jumătate de pas înainte poate fi considerat un adevărat progres aici. În ca­rieră, lucrurile par mai simple. Ai determinare, poţi să schimbi. Rămâne dilema: cine pe cine schimbă? Atunci, te gândeşti că poţi construi lângă ceea ce ai deja. Când mă uit în urmă nu pot să spun că aş schimba ceva anume. Este clar că tot eşafodajul ar cădea... Îmi vine în minte o replică dintr-un film recent în care o femeie de vârsta a treia era în căutarea marii iubiri, dar alesul încă mai tânjea după fosta soţie: «E îndrăgostit de altă femeie. Una moartă. Concurenţa e acerbă!». Aşa că las trecutul în urmă, trăiesc prezentul şi mă agăţ cu speranţă de clipa care vine.”

×
Subiecte în articol: astăzi e ziua ta...