x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Georgeta Stoleriu!

Astăzi e ziua ta... Georgeta Stoleriu!

de Ramona Vintila    |    19 Ian 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Georgeta Stoleriu!

"Mi-e dor de mai multă lectură, mi-e dor de timpul în care aş putea fi la expoziţii, mi-e dor de lungile plimbări"... Apreciata soprană Georgeta Stoleriu îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. Jurnalul Naţional îi urează "La mulţi ani!".



"Chiar de ziua mea susţin un recital la Ateneul Român. Cel mai tare mă bucură că am ocazia, şi de această dată, să cânt alături de patru foşti studenţi ai mei într-un program în care mă vor însoţi.

Sunt un om dăruit muzicii, care a încercat toată viaţa să slujească această artă cu foarte mare credinţă, aşa cum şi modelele pe care le-am avut mi-au demonstrat-o cândva. De-a lungul carierei mele am învăţat să am răbdare. Am învăţat că nu întotdeauna când crezi că pierzi aşa şi este. Am învăţat să iubesc foarte mult oamenii tineri, care m-au menţinut multă vreme într-un tonus foarte bun şi cărora le mulţumesc din tot sufletul. Am învăţat să nu aştept... să fiu mai înţeleaptă.

Mă consider un om norocos şi în grija lui Dumnezeu prin aceea că am un cămin frumos, am un soţ pe care îl respect şi la care ţin foarte mult. Am avut norocul să fiu aleasă de Dumnezeu ca să profesez într-o direcţie minunată. Am puţini, dar câţiva prieteni foarte foarte buni. Aşa că cel mai mult îmi doresc să mă ţină Dumnezeu sănătoasă. În rest... de tot ceea ce va veni mă voi bucura. Am învăţat să şi pierd, deci nu mă vor dărâma... pierderile viitoare. Sper din suflet ca tot ceea ce mi-a rămas din viaţă să fie un drum luminos...

O RAZĂ
Îmi amintesc de o dimineaţă din copilărie când încă eram în grija părinţilor, când încă mama trăgea de mine pentru a mă trezi... era o dimineaţă din vacanţa de vară. Ştiu că atunci am fost trezită de o căldură deosebită care mi s-a aşezat pe frunte şi în momentul în care am deschis ochii am zărit o rază de soare.

A fost o senzaţie unică... un bine atât de special pe care foarte rar l-am mai găsit de-a lungul vieţii. O altă amintire frumoasă este tot din prima tinereţe... Într-o zi de august, pe la ceasurile 6:00-7:00 ale dimineţii, după un drum de vreo două ore de urcat pe munte am ajuns în Retezat pe malul Lacului Bucur. Perspectiva aceea, felul în care lacul reflecta cerul şi aşa dimineaţă superbă nu am mai întâlnit. Cred că atunci am decis că nimic nu mă poate atrage mai mult în natură ca muntele...

FORME FĂRĂ FOND
Cultura nu intră în preocupările prioritare ale conducătorilor noştri. Din păcate, asta se întâmplă de foarte mult de timp. Ce se alocă pentru cultură stă mereu la coadă. Este un lucru trist, pentru că prin cultură avem şansa să fim recunoscuţi mult mai bine decât prin alte domenii unde se distribuie fonduri substanţiale.

×
Subiecte în articol: calendar