x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Ioan Mihai Roşca

Astăzi e ziua ta: Ioan Mihai Roşca

de Ramona Vintila    |    09 Dec 2010   •   18:05
Astăzi e ziua ta: Ioan Mihai Roşca
Sursa foto: Arhiva personală/

141785-foto-ioan-rosca.jpgIoan Mihai Roşca, director general al Agenţiei Naţionale de Presă Agerpres, îşi sărbătoreşte duminică ziua de naştere. Îi urăm „La mulţi ani!”

„Aveam de gând să nu mă mai las tentat, sedus, flatat... de invitaţia ta, Ramona Vintilă, de a-mi pune din nou sufletul pe masa Jurnalului Naţional cu anualul prilej al aniversării zilei de naştere a lui... Frank Sinatra dar, cum mama m-a educat să fiu politicos... iată-mă!          

Sunt unul dintre bărbaţii care nu se gândesc cu plăcere la această zi care le reaminteşte că a mai trecut un an de parcă articulaţiile, ridurile sau firele de păr care-şi iau bun rămas n-ar emite suficiente semnale de alarmă. Evident, aş  schimba la mine exact acele componente care emit semnalele vârstei. Nimic altceva. Poate doar năravul de a fi tot timpul nemulţumit de mine, de mediul înconjurător, de numărul neuronilor care zboară zăpăciţi prin eter în încercarea lor disperată de a găsi niscaiva circumvoluţiuni pe care să se aşeze, de voluptatea cu care sunt folosite parfumurile proaste, în egală măsură de masculi şi de femele în loc de săpun, de tineretul care parcă are nostalgia uniformelor pe care n-a apucat să le poarte...

Mă deranjează monstruos şi enorm PROSTIA, IMPOSTURA, SUPERFICIALITATEA şi SUFICIENŢA prezente aproape peste tot în viaţa noastră de zi cu zi şi, ce este mai periculos, indulgenţa cu care sunt trataţi aceşti viruşi extrem de nocivi azi, mâine şi ... Mă deranjează că am devenit un derivat de popor anglo-saxon nu prin atitudini, ci prin indiferenţă. Au ei, britanicii, un proverb care n-am crezut să ni se potrivească niciodată: FIECARE PENTRU SINE ŞI DUMNEZEU PENTRU TOŢI!

Fiecare zi, dacă are în ea şi o rază de soare e, o bucurie, un dar, mai ales când te întâmpină un zâmbet şi o ceaş­c­ă de cafea bună, neapărat Ara­bi­ca. Din păcate anul care pleacă m-a lăsat fără un om drag, mai drag mie decât am lăsat să se observe, un om care mi-a influenţat cariera, m-a făcut să lăcrimez uneori, dar, de cele mai mul­te ori mi-a adus o imensă bucurie  PĂUNESCU, ADRIAN PĂU­­NESCU.”

×
Subiecte în articol: astăzi e ziua ta...