x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... Ion Dolanescu

Astazi e ziua ta... Ion Dolanescu

de Violeta Cristea    |    Ramona Vintila    |    25 Ian 2007   •   00:00
Astazi e ziua ta... Ion Dolanescu

Marturiseste ca nu crede in soarta. "Soarta este asa cum ti-o faci", spune Ion Dolanescu. "Sa creez si sa cant este ceea ce mi-am dorit in tinerete si ceea ce-mi doresc si acum." Celebrul interpret de muzica populara implineste astazi 63 de ani.

"Nu mi-am pierdut entuziasmul"

"Anul 2006 a fost un an foarte bun pentru mine, pentru ca am implinit 45 de ani de la debut. Toate televiziunile m-au serbat si m-au felicitat. Am primit premii de la Mangalia, Electrecord. Am avut o sala arhiplina la Sala Palatului, un public extraordinar, care m-a aclamat si mi-a cantat multi ani traiasca. Fiind o sala de 4.000 de locuri, a fost cu adevarat impresionant. A fost un an plin si sunt foarte multumit.

Am ajuns la varsta la care ma gandesc ce las in urma, ce ramane dupa mine. Asta este cel mai important pentru toti artistii. Culegem aplauze, flori, faima, bani, dar ce ramane in urma noastra conteaza. Am un cantec care imi este foarte drag. Suna cam asa: «Omule, in viata ta fa ce-ti cere inima; Nu lasa anii sa treaca ca sa ramai doar cu banii». Nu mai am vocea pe care o aveam la 30 de ani. Atunci cantam zi si noapte. Acum nu mai am forta asta. Inainte inregistram un disc intr-o zi, acum fac asta intr-o saptamana. Dar nu mi-am pierdut entuziasmul. Tot as mai vrea sa cant, sa imprim.

Cea mai mare realizare a mea de pana acum sunt copiii. Asta este peste tot ce am facut in cantec. Am avut marea ambitie sa nu interpretez cantecele altora, ci sa fiu original, sa cant cantecele mele. Am cantat muzica populara din toate zonele tarii, dar cea mai aproape de suflet imi este muzica olteneasca, pentru ca reprezinta o zona aparte. O alta implinire a mea a fost intrarea in Parlament, ca deputat in anul 2000. Am facut parte din prima legislatura a Mileniului 3, am semnat timp de patru ani condica acolo, pe unde neam de neamul meu nu a trecut. Nici macar prin fata Parlamentului. Asta datorita dragostei pe care o port Basarabiei. Mi-este foarte draga Basarabia si oamenii de acolo. Cand eram in Israel ma rugam sa mai ajung macar o data pe meleagurile Chisinaului. Anul trecut am avut concertul aniversar de 45 de ani, atat la Sala Palatului din Bucuresti, cat si la Chisinau, cu orchestra de acolo. Am avut o primire extraordinara si la Chisinau. Nu pot sa exprim in cuvinte dragostea cu care m-au primit. M-au coplesit.

Muzica este totul pentru mine, este viata mea. Nu cred ca as putea sa traiesc fara sa cant. Politica este pe locul doi. Fie ca am fost trist, fie ca am fost fericit, tot am cantat din tot sufletul meu. Nu am fost niciodata tentat sa renunt la muzica. Daca as avea sansa sa o iau de la capat as urma acelasi drum.

Ceea ce imi doresc de la noul an de viata este sanatate si pentru poporul roman sa nu-si piarda credinta."
×
Subiecte în articol: calendar