x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar “Astăzi e ziua ta...” – Ionuţ Dolănescu

“Astăzi e ziua ta...” – Ionuţ Dolănescu

de Ramona Vintila    |    26 Feb 2008   •   00:00
“Astăzi e ziua ta...” – Ionuţ Dolănescu

Cântă de când s-a născut, însă la vârsta de nouă ani a avut primul său concert alături de mama şi de tatăl său, unde a făcut senzaţie. Ionuţ Dolănescu împlineşte astăzi 36 de ani.

“Înainte să vorbesc am cântat…”

 

Cântă de când s-a născut, însă la vârsta de nouă ani a avut primul său concert alături de mama şi de tatăl său, unde a făcut senzaţie. Ionuţ Dolănescu împlineşte astăzi 36 de ani.

Este autorul a numeroase albume de muzică populară, dintre care unul este realizat cu Maria Ciobanu şi altul cu Ion Dolănescu. Artistul a depăşit însă zona muzicii populare, înregistrând în 2005 un album de muzică clasică şi uşoară, care s-a bucurat de un real succes în Statele Unite.

“Tocmai m-am întors de la Suceava, unde am fost invitat de preşedintele Uniunii Democrate a Ucrainenilor din România (UDUR) să susţin un recital la Cârlibaba pentru ucrainenii din România, dar şi pentru moldovenii care iubesc muzica mea. Timpul mi-l împart între studiu, sălile de spectacol şi iubita mea, cu care îmi petrec majoritatea timpului şi care mă însoţeşte mai mereu în turneele mele prin ţară.

 

Am urcat pentru prima oară pe scenă în 1981, la vârsta de 9 ani, şi am avut privilegiul să debutez sub bagheta maestrului Ionel Budişteanu, acompaniat fiind de Orchestra «Rapsodia Română». Totuşi, cel mai drag moment artistic al sufletului meu este concertul de la Sala Palatului din toamna lui 2006, când am cântat pe scena Sălii Palatului alături de ambii mei părinţi. Pentru prima oară am urcat pe scena din sufrageria casei tatălui meu, Ion Dolănescu. Cred că, înainte să vorbesc am cântat; şi-mi place să spun că eu am început să cânt chiar din pântecele mamei mele! Mai târziu, destinul a făcut să o cunosc pe regina romanţei, Ioana Radu, căreia îi păstrez o amintire dragă şi recunoştinţa că m-a înscris la Şcoala de muzică din Principatele Unite. Nu-mi place să vorbesc despre mine, în general, las publicul să mă judece ca artist. Cântecul mi-este cel mai aproape de suflet. Practic, trăiesc ca să cânt sau cânt ca să trăiesc. Nu ştiu ce calităţi am luat de la mama sau de la tata, cert este că am moştenit de la amândoi vocea şi dragostea pentru cântecul popular. O întâmplare nostimă? A fost foarte nostim faptul că m-am întors din America pentru a relua filmările împreună cu Andreea Bănică la «Folclorul contraatacă», iar conducerea Antenei 1 nu a binevoit să mă anunţe – cum ar fi fost şi normal, în prealabil – că, de fapt, Pepe fusese ales să prezinte această emisiune în sezonul următor. Nu-mi doresc să reîntorc timpul şi nici să o iau de la capăt, aşa cum îşi doresc foarte mulţi dintre oameni. Îmi place să-mi trăiesc viaţa şi o preţuiesc aşa cum îmi este dată de la Dumnezeu. Dacă nu ar fi fost muzica şi televiziunea, cred că mi-ar fi plăcut teatrul sau opera. În copilărie mi-am dorit să devin preot, iar mai târziu, actor. Acum cel mai mult îmi doresc un copil de la iubita mea.”

×
Subiecte în articol: calendar