x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Irina Radu!

Astăzi e ziua ta... Irina Radu!

de Roxana Vintila    |    19 Sep 2009   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Irina Radu!
Sursa foto: Desen de Romeo Răileanu/

"Nu mai am vârsta la care să visez că schimb... televiziunea" "Cu mine adolescenta n-aş vrea să mă întâlnesc; dacă s-ar putea, aş vrea să mă întâlnesc cu mine cea de peste 10-15 ani şi, în funcţie de ce aş vedea, aş şti acum ce să fac şi ce nu", mărturiseşte Irina Radu. Apreciatul om de televiziune împlineşte azi 41 de ani. Jurnalul Naţional îi urează "La mulţi ani!".



"Acum ani de zile aşteptam cu nerăbdare ziua mea să văd ce cadouri primesc de la părinţi. Acum aştept să văd ce cadouri voi primi de la copiii mei. Anul trecut am fost plecată din ţară de ziua mea şi cei mici, Vera şi Matei, mi-au cântat «La Mulţi Ani!» la telefon; am zis că anul ăsta trebuie să se întâmple asta împreună, acasă. Pe lângă ideile pe care le au să-mi cumpere diverse lucruşoare, cel mai mult mă bucur de ce fac ei, cu mânuţele lor, pentru mine - desene, chestii lipite, combinaţii cu flori şi frunze - şi toate le păstrez cu data pe ele, să le arăt când vor fi mari. Nu-mi place să fac bilanţuri de ziua mea sau de Revelion; bilanţuri se fac înainte de a lua decizii, nu în momentele de veselie. Cât despre adunarea anilor, anul trecut când am fost cu prietenii la Valencia, cei de acasă au râs că am fugit să nu mă prindă 40 de ani. Ideea e că nu am simţit nimic special: nici la 20, nici la 30 şi nici la 40.

Cadoul meu pentru mine anul acesta e compania mea. Toată lumea spune că mi-am găsit perfect momentul în perioada de criză, dar o să vedem. Apoi urmează o săptămână la Barcelona. După, va veni muncă multă pentru televiziune... sau nu.

Mă întrebi dacă îmi place televiziunea de azi. Nu prea; îmi plac foarte puţine emisiuni şi foarte puţini oameni care apar sau care prezintă emisiuni.

Nu mai am vârsta la care să visez că schimb televiziunea, ţara şi poporul!

În televiziune am făcut lucruri  de care nu mi-e ruşine. De ce zic în televiziune?

Nu, în viaţă, în general - tot ce am făcut mi-am asumat.

Idealul meu în carieră a fost şi este să fac ceva care îmi place, să nu-mi spun «ăsta e un serviciu». Poţi fi foarte bun, sclipitor şi întotdeauna cei de meserie vor şti să-ţi aprecieze meritele şi calităţile. Am încercat să formez şi să învăţ oameni tineri care să ştie de ce sunt acolo, pe sticlă, care nu apar numai ca să-i vadă familia şi să-i salute oamenii în piaţă.

Le-am dat tot felul de sfaturi; dar cel mai important este să fie conştienţi că publicul de-acasă, din fotoliu, nu poate fi păcălit; el nu ştie DE CE e bun cineva sau prost altcineva, dar ştie dacă este sau nu bun. E unul dintre motivele pentru care de ani de zile nu s-a mai născut o vedetă adevărată. Marketingul e o minune - dar nu e destul.

Mă întrebi de visele mele; deşi sunt o persoană romantică (aşa cred) nu prea am vise... am planuri. Şi aşa am făcut tot timpul. Mi-am făcut un plan, l-am urmat, am obţinut ceva, am trecut la următorul plan..."

×
Subiecte în articol: calendar