x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Iulia Zgripcea!

Astăzi e ziua ta... Iulia Zgripcea!

de Ramona Vintila    |    07 Noi 2009   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Iulia Zgripcea!

A intrat în televiziune ca asistentă a lui Florin Călinescu la "Te uiţi şi câştigi". A urmat "Procesul etapei", iar în 2003 a ajuns să prezinte emisiunea "Design" la TVR 2. Acum face parte din echipa meteo a Antenei 3. Iulia Zgripcea îşi sărbătoreşte mâine ziua de naştere. Îi urăm "La mulţi ani!".



"În fiecare an mi-am petrecut ziua de naştere şi fiecare sărbătoare mai importantă alături de familie. Acolo mă simt cel mai bine şi niciodată nu mă plictisesc, având două surori mai mici. Mă gândesc destul de des la viitor, însă cel puţin la anul, pe partea profesională, nu aş dori să fac mari schimbări. Sper să se lărgească familia printr-un bebe în 2010 sau în 2011.

Pentru mine, foarte importanţi sunt membrii familiei şi prietenii vechi, cărora le sunt extrem de devotată. Nu sunt o persoană certăreaţă şi prefer rezolvarea problemelor prin viu-grai. Sunt o cinefilă şi îmi plac filmele vechi. Revăd mereu cu drag «New York, New York» şi «Vacanţă la Roma». Îmi plac televiziunea şi filmul. Asta am descoperit-o în urmă cu 13 ani, când am ajuns la un casting (pe criterii estetice, ce-i drept, dar a fost punctul de pornire) pentru asistente în cadrul emisiunii transmise în direct a lui Florin Călinescu.

A fost un mare noroc, pentru că acela a fost începutul. În televiziune, mai ales în cadrul emisiunilor live, cel mai important este să treci prin filtrul gândirii de multe ori ce urmează să rosteşti. Ăsta e un sfat bun la modul general în viaţă, dar este esenţial în televiziune şi în politică. Cea mai mare realizare profesională de până acum a fost cu siguranţă momentul în care am intrat în echipa Antenei 3, dar satisfacţii profesionale am de fiecare dată când rubrica pe care o realizez este o reuşită.

Pe noi, prezentatorii meteo de la Antena 3, dar şi Antena 1 ne avantajează faptul că vorbim liber. În televiziune este important ce transmiţi, starea ta de spirit se simte şi se vede. De aceea spun că informaţiile sunt însuşite şi expuse într-un mod personal şi accesibil, că putem fi mai expresivi, şi asta într-un mod natural. Şi încă ceva... dacă munceşti cu plăcere, se vede. Jobul ocupă o mare parte din viaţă şi e păcat să nu faci ce-ţi place.

Pe de altă parte, profesional, am avut până acum satisfacţii, dar cele mai frumoase amintiri din viaţă sunt cele din plan personal: copilăria alături de bunici, clipele în care s-au născut surorile mele, cel în care m-am îndrăgostit. Sunt sigură însă că la acestea se vor adăuga şi momentele de împlinire profesională.
De Crăciun, de Paşti, de ziua mea mă duc cu gândul la bunicii mei, care, din păcate, nu mai sunt, şi mă cuprinde dorul."

×
Subiecte în articol: calendar