x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Iulia Zgripcea

Astăzi e ziua ta: Iulia Zgripcea

08 Noi 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta: Iulia Zgripcea

Iulia Zgripcea, prezentator-realizator meteo la Antena 3, îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. La mulţi ani!



Din păcate, peste tot te loveşti de oameni trişti
"Încerc să trăiesc aceste vremuri cu zâmbetul pe buze. Să iau totul în joacă şi să mă bucur că nu este mai rău. Întotdeauna se poate şi mai rău. Fiecare dintre noi cred că a făcut nişte schimbări în viaţa lui în această perioadă de criză financiară... şi nu numai. Trebuie să încercăm să pri­vim lucrurile din alt punct de vedere. Eu am învăţat că pot să respect anumite restricţii. Experienţele ne­gative ne fac mai puternici.

Mi-aş dori mai puţină încrâncenare, mai multă muncă şi mai multă linişte. Ştiu că este o perioadă foarte dificilă pentru majoritatea oamenilor, dar noi o facem imposibilă. Peste tot te loveşti de oameni cu nervii întinşi la maximum, puşi pe harţă şi, din păcate, din ce în ce mai trişti. Sunt convinsă că problemele s-au înmulţit, dar soluţia pe care am ales-o este greşită fundamental. Este o perioadă în care trebuie să munceşti mai mult, trebuie să te implici şi să te străduieşti mai mult. În loc să facem asta, ne lamentăm şi nu ajungem nicăieri.

Mi-aş dori să fiu mai puţin implicată în pro­blemele altora şi mai tolerantă cu cei apropiaţi, dar şi cu mine. Eu cred că este nevoie de mai multă toleranţă şi înţelegere.

Am ajuns întâmplător să lucrez în televiziune, acum 14 ani la Pro TV, într-un «rol strict deco­rativ». Şi a început să-mi placă din ce în ce mai mult, pe măsură ce cunoşteam şi învăţam de la cei din jur cum se lucrează în acest domeniu deosebit şi interesant. Această plăcere nu s-a micşorat până acum, ba dimpotrivă! Deocamdată sunt mulţumită de ceea ce fac, pentru că meteorologia este un domeniu fascinant şi totodată apro­piat celui pe care m-am specializat în facultate şi la studiile de specializare. Nu-mi doresc să schimb domeniul în acest moment, mai ales pentru că îţi oferă mereu surprize şi noi provocări. Noi, prezentatorii de meteo de la Antena 3, nu ne ocupăm doar de memorarea unor texte, noi scriem pentru site (meteoplus.ro), facem hărţi sau cartoane, comunicăm zilnic cu Administraţia Naţională de Meteorologie, practic suntem responsabili pentru aproape tot ce înseamnă meteo în această televiziune de ştiri. Şi este, sincer, o enormă satisfacţie.

Nu pot anticipa care ar fi cea mai tentantă provocare profesională, în condiţiile în care nu mă gândesc să schimb ceva radical pentru moment. Dar cine ştie?!"

×
Subiecte în articol: calendar