x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Leonard Doroftei

Astăzi e ziua ta, Leonard Doroftei

de Ramona Vintila    |    10 Apr 2014   •   00:09
Astăzi e ziua ta, Leonard Doroftei
Sursa foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

Unul dintre cei mai mari şi mai respectaţi pugilişti români, preşedintele Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei, împlineşte astăzi 44 de ani. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”

A fost un amator într-o lume profesionistă
“Iubesc România, pentru ea m-am întors acasă, în faţa ei m-am înclinat şi mă voi înclina de câte ori va fi nevoie”
“Sunt preşedintele Federaţiei Române de Box, nu pentru că mi-am dorit această funcţie, ci pentru că mi-am dorit să unesc toate taberele care s-au făcut în box, să fim o singură idee, să putem demonstra lumii că România încă este o forţă în box şi în această luptă am pornit alături de echipa mea şi, bineînţeles, de Francisc Vaştag.
Cred că fără respect nu poţi să câştigi foarte mult în viaţă, respectul pe care îl oferi oamenilor îţi va aduce acelaşi respect. Acest lucru mă bucură şi mă ajută să cred în continuare că sunt un român adevărat, că am primit o lecţie bună când m-am întors acasă, că pot să ajut.
După ce am încheiat activitatea competiţională, primul gând care mi-a trecut prin minte a fost că sunt liber şi că pot pleca acasă. N-am emigrat în Canada, am plecat acolo din dorinţa de a face box, de a cunoaşte, curiozitatea m-a împins, iar după ce mi-am atins obiectivele nu mi-am dorit decât să mă întorc acasă. Am fost un amator într-o lume profesionistă. În 6 ani, m-am bătut cu trei campioni, am boxat pentru unficare şi asta mă face fericit, îmi dă puterea să merg mai departe, să povestesc şi altora că se poate şi că pot face şi ei mai mult decât mine.
Sunt mândru de performanţele mele, dar cel mai important lucru, atunci când privesc în spate, este familia mea. Am o soţie minunată, am trei copii deosebiţi, care sunt lumina ochilor mei. Sunt un om fericit, iubesc România, pentru ea m-am întors acasă, în faţa ei m-am înclinat şi mă voi înclina de câte ori va fi nevoie. Astăzi, de ziua mea, nu îmi doresc decât sănătate pentru mine şi apropiaţii mei şi un pic de noroc.”


×
Subiecte în articol: Leonard Doroftei