x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Maria Radu

Astăzi e ziua ta: Maria Radu

de Ramona Vintila    |    04 Noi 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta: Maria Radu

Maria Radu, o artistă cu totul specială, îşi sărbătoreşte mâine ziua de naştere. La mulţi ani!

La 14 ani a susţinut primul concert pe Stadionul Progresul cu formaţia Solaris. Urmează timp de doi ani Şcoala Populară de Artă din Bucureşti, secţia Canto (vreme în care participă la multe festivaluri şi câştigă numeroase premii). În 1993 începe colaborarea (ca backing vocal) cu formaţia Direcţia 5. În 1995 colaborează cu formaţia Timpuri Noi - cântă în deschiderea concertului "Rockmania" cu Joe Cocker, Rod Stewart şi Eros Ramazzoti. Participă la "Cerbul de aur". În 1996 începe colaborarea cu Romeo Vanica jr şi înfiinţează formaţia Van Noizz (două albume, numeroase hituri: "Vara în doi", "Nu renunţa" (prima piesa românească ce a ajuns pe locul I în top 50 Radio Contact), "Pas cu Pas", "Iubire, bibelou de porţelan". În 2000 colaborează cu Vank. Piesa "Lângă inima mea, vine inima ta" devine hit şi imnul îndrăgostiţilor (Valentine's day). În 2004 ocupa locul al II-lea la Selecţia Naţională pentru Eurovision cu melodia "All this time" (compoziţie proprie). În 2006 apare primul album solo intitulat "M-am îndrăgostit un pic". Începe turneul de promovare alături de cinci instrumentişti. Realizează videoclipuri pentru piesele "All this time", "M-am îndrăgostit un pic", "Dorul". (www.mariaradu.ro)

"Trăiesc decent. Am ceva activitate, din fericire... concerte (cu trupa mea formată din patru instrumentişti minunaţi), repetiţii, apariţii tv, interviuri, îi învăţ pe copii cântece la Grădiniţa «Micul prinţ». Mă gândesc să scot un CD pentru copii, de asemenea am în plan câteva colaborări, dar nu vă pot spune încă despre ce este vorba.

Cele mai frumoase momente pe care le-am trăit în ultima perioadă... Valea Loarei, cele două zile de odihnă la Castelul Breuil.
Ce aş schimba în România? Drumurile mizerabile, blocurile urâte (cam toate gri), muzica proastă în exces... Şi multe altele!
Mi-aş dori să fiu mult mai înţeleaptă, să experimentez mai multe genuri de muzică şi să călătoresc mai mult.

Cât datorez acestei ţări şi acestui popor, cum aş fi ajuns cea de azi dacă nu m-aş fi născut româncă? E o întrebare dificilă, pentru că în privinţa asta nu ai de ales. Aşa cum nici locul în care te naşti nu te-alege preferenţial «pe tine». În mod cert, profesional, în planul carierei, nu-i datorez nimic. Dacă nu m-aş fi născut în România, m-aş fi născut într-una dintre celelalte 200 de ţări... Un răspuns obiectiv poate fi dat doar dacă include toate variantele... ceea ce e complicat. Consider că apartenenţei la o comunitate îi datorezi ceva numai în plan uman, restul reprezintă conjuncturi, şanse şi neşanse.

Ce promovez acum? În urma colaborării mele cu brandul «Syoss» (Henkel) au rezultat piesa «Miss everything» (compusă tot de George Popa, cel cu care am colaborat şi la piesa «Too late for you»), care a apărut pe un CD promoţional, şi de asemenea, un videoclip foarte interesant, unde am colaborat cu oameni extrem de talentaţi: Alex Gelehrter (regie-montaj), Ionuţ Staicu (director de imagine), Emilian Cibanu (styling), Alex Rădulescu (make-up)."

×
Subiecte în articol: calendar