x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Mihaela Bîrzilă

Astăzi e ziua ta: Mihaela Bîrzilă

12 Oct 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta: Mihaela Bîrzilă

Este o ştiristă împătimită. Lucrează de 12 ani în televiziune. A început la Antena 1 ca redactor de ştiri externe, apoi a urcat pas cu pas. Televiziunea a fost prima sa alegere în carieră. A avut norocul să lucreze în domeniul pentru care s-a pregătit şi să întâlnească profesionişti de la care a avut multe de învăţat. Jurnalista Antenei 3 Mihaela Bîrzilă îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. La mulţi ani!



"Mi-ar plăcea ca românii să fie mai veseli"
"Sunt vremuri grele, foarte grele. Cine ar fi crezut că vom prinde tocmai noi criza mondială care apare o dată la 80 de ani... Şi totuşi, eu sunt optimistă. Sunt sigură că viitorul este bun. Sunt proaspătă mămică, fetiţa mea, care abia a venit pe lume, mă solicită 24 de ore din 24. Dar îmi fac timp să urmăresc tot ceea ce se întâmplă acum în plan politic, în plan economic. Orice informaţie poate fi importantă.

Aş vrea să îmi organizez mai bine timpul, ca să pot realiza tot ceea ce îmi propun. Şi dacă reuşesc să fac asta, sunt pe drumul cel bun. Sunt mândră de ceea ce am reuşit să realizez până acum şi în plan profesio­nal, şi în plan personal. Mi-a dăruit Dumnezeu doi copii mi­nunaţi. Am împlinit cinci ani de Antena 3 şi vreo 12 ani de ştiri de televi­ziune. Am urcat pas cu pas până am ajuns unde sunt acum.

Cel mai frumos moment pe care l-am trăit în ultimul an a fost naşterea fetiţei mele, Emma, care a împlinit 2 luni chiar zilele trecute. O minune brunetă cu ochii verzi... Dar şi băieţelul meu, Max, mi-a oferit ne­numărate momente frumoase. Are 1 an şi 9 luni şi mă uimeşte în fiecare zi. De fiecare dată când vine să mă îmbrăţişeze sau să îmi mai spună câte un cuvânt nou pe care a reuşit să îl înveţe sunt cea mai fericită din lume.

Ar fi multe de schimbat în ţara asta, ca să ne fie mai bine. Aş începe cu nesimţirea politicienilor. Aş continua cu nepăsarea. Neimplicarea oamenilor face mult rău. Nu vom putea progresa ca naţiune dacă nu ne trezim, dacă nu luăm atitudine de câte ori e nevoie: la vot, pe stradă, în relaţia cu banca, în relaţia cu primarul care aruncă banii pe mormane de flori, în loc să repare străzile, şi aşa mai departe.

Mi-ar plăcea să se întâmple ceva, nu ştiu ce anume, care să-i facă pe români un pic mai veseli. Grijile, greutăţile tot mai mari parcă i-au făcut pe oameni să uite să râdă. Cei mai mulţi râd doar atunci când râd de alţii. Şi asta e trist.

Am o mulţime de amintiri plăcute, şi mai vechi, şi mai noi. Dar nu-mi place să trăiesc din amintiri. Prefer să trăiesc alte momente frumoase.

Îmi place orice prilej de sărbătoare. Îmi plac cadourile. Îmi plac florile. Abia aştept să cumpăr un tort bun. Îmi place să-i adun pe cei dragi în jurul meu şi să-i văd fericiţi."

×
Subiecte în articol: calendar