x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Mihai Petre

Astăzi e ziua ta: Mihai Petre

27 Mar 2011   •   16:29
Astăzi e ziua ta: Mihai Petre

158438-mihai-petre.jpgPrimul pas în carieră a fost atunci când părinţii săi l-au dus mai mult forţat decât de bunăvoie la dans. Au urmat ani mulţi de muncă, de competiţie, succesul neîntârziind să apară. Mihai Petre, cel mai cunoscut dansator autohton, împlineşte astăzi 32 de ani. La mulţi ani!

Îmi place viaţa mea şi nu regret nimic
"În perioada asta predau foarte mult alături de Elwira la şcoala noastră de dans şi am multe seminarii de dans în ţară. De asemenea, mă pregătesc pentru ediţiile live ale emisiunii «Românii au talent», care vor începe pe 1 aprilie la Pro TV.

New York Film Academy a fost o experienţă care m-a ajutat să mă cunosc mai bine, să aflu lucruri noi despre mine. A fost o şansă de a învăţa multe lucruri despre actorie, un domeniu care pe mine mă fascinează, alături de un grup de oameni nemaipomeniţi. În plus, a fost o experienţă care mi-a îmbogăţit cu un sac de cărţi biblioteca. Un sac la propriu! Abia am reuşit să le iau pe toate cu mine în avion.

Pe ringul de dans... Cele mai frumoase momente erau cele în care mă simţeam bine dansând fără să fac vreun efort, mă lăsam pur şi simplu purtat de dans. Îmi amintesc cu mare drag de momentul în care am dansat în cadrul Cupei Europene. În ceea ce priveşte momentele neplăcute... chiar nu îmi trece nici unul prin minte. Din fericire, nu am avut parte de aşa ceva. Nu cred că poţi să renunţi definitiv la ceva, nu ştii niciodată în ce direcţie te duce viaţa, dar în momentul de faţă nu aş putea renunţa sub nici o formă la dans. Este o parte din viaţa mea. Dacă nu m-aş fi născut român? Nu mi-am pus niciodată problema asta. Atâta vreme cât munceşti şi eşti serios poţi să reuşeşti în orice domeniu, indiferent de naţiona­litate. Aş schimba foarte multe lucruri la România. În primul rând, aş încerca să-i fac pe oameni să fie mai grijulii cu ceea ce e al lor şi aş schimba mentalitatea care îi caracterizează pe foarte mulţi români: «merge şi aşa». Îmi place viaţa mea şi nu regret alegerile pe care le-am făcut până acum.
Le doresc tuturor să fie sănătoşi. Asta cred că e cel mai important!"

×
Subiecte în articol: petre mihai