x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Mihai Voiculescu!

Astăzi e ziua ta... Mihai Voiculescu!

de Ramona Vintila    |    21 Noi 2009   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Mihai Voiculescu!

Profesor universitar doctor Mihai Voiculescu, şeful Clinicii de Medicină Internă din cadrul Institului Clinic Fundeni, preşedintele Asociaţiei Române pentru Studiul Ficatului, îşi sărbătoreşte mâine ziua de naştere. Jurnalul Naţional îi urează "La mulţi ani!".

"Anul 2009 a fost un an destul de frământat în ceea ce priveşte situaţia economică, politică şi nu numai în întreaga lume şi, aşa după cum observaţi, în fiecare zi şi la noi în ţară. S-au creat răni dureroase şi care posibil vor lăsa urme adânci în viaţa şi destinul multora dintre noi. Ca medic şi profesor universitar nu pot şi nu am voie să fiu sceptic şi rămân la convingerea că aceste răni pot fi vindecate. Rămân cicatricele. Nu ştiu în ce măsură ele vor mutila chipul şi înfăţişarea unora dintre noi.

Ca niciodată însă, schimbările sunt impresionante şi majoritatea de factură negativă. Cei tineri, în măsura în care se vor lăsa călăuziţi de către cei cu experienţă, vor merge înainte. Sper şi doresc cu înţelepciune. De asemenea, sper ca eforturile făcute să nu fie zadarnice şi chiar dacă nu se vor constitui în realizări materiale va rămâne cel puţin o experienţă de viaţă.

Urez tuturor prietenilor să treacă cu bine de această perioadă cu sănătate şi fericire. Gândul meu, de asemenea, se îndreaptă spre soarta Institului Clinic Fundeni, care, pe marea neliniştilor provocate de furtuni trecătoare, se înclină astăzi precum o corabie care încearcă să ajungă la un ţărm. Sunt sigur că raţiunea, bunul simţ şi, nu în ultimul rând, profesionalismul acelora care deţin funcţii de conducere ale Clinicilor din Institutul Fundeni nu vor lăsa ca acestă minunată navă amiral a medicinii româneşti să eşueze. Un rol important revine climatului politic pe care îl dorim cât mai raţional şi cald."

×
Subiecte în articol: calendar