x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Mihai Voiculescu

Astăzi e ziua ta: Mihai Voiculescu

de Ramona Vintila    |    21 Noi 2010   •   19:17
Astăzi e ziua ta: Mihai Voiculescu
Sursa foto: /Agerpres

138625-agerpres-3828928.jpgProfesor universitar doctor Mihai Voiculescu, şeful Clinicii de Medicină Internă din cadrul Institutului Clinic Fundeni, preşedintele Asociaţiei Române pentru Studiul Ficatului, secretar general al ROMTRANSPLANT, îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”.

“Percep aceste vremuri ca o experienţă unică de viaţă, pe care cu siguranţă oricine o are de invidiat, întrucât să treci cu o repeziciune uluitoare de la orientări filozofice şi doctrine politice la altele diametral opuse este ceva unic, doar aşa am putut să probăm ce popor minunat suntem, dar toate acestea s-au făcut cu nişte costuri extraordinare. Aş zice că, poate, suntem cel mai risipitor popor privind valorile umane pe care le avem.

Aş vrea să pot schimba excesul de pasivitate, de contemplare şi de analiză, toate trei nu generează nimic productiv şi folositor, aş avea de schimbat în ceea ce mă priveşte cu mult mai mult decât trei lucruri, dar îmi las prietenii să decidă ce ar trebui să schimb în ceea ce mă priveşte şi în felul acesta să pot socializa mai bine. Mai mult, din punct de vedere al meseriei, şi nu al dimensiunilor vârstei, cred că cel mai important lucru e să fim sănătoşi.

Nu aş putea şi nici nu aş vrea să aleg un alt drum în viaţă decât acela pe care l-am parcurs până acum. În fiecare clipă mă gândesc că datorez totul acestei ţări şi familiei mele, şi cu siguranţă că, dacă nu m-aş fi născut în România, probabil că aş fi fost un caz banal. România mi-a creat oportunitatea de a fi ceea ce sunt azi, şi pentru asta îi rămân credincios şi recunoscător.

Cel mai emoţionant moment pe care l-am trăit în ultima perioadă îl consider naşterea lui Timoteia, cea iubitoare de Dumnezeu, şi asta pentru că fata mea s-a dovedit mai harnică decât ne-am dovedit noi în tinereţe.

Îmi vine în minte o afirmaţie a lui W. Churchill, care la un moment dat s-a întrebat: «Cât mai durează chestia asta, că am început să mă plictisesc?». Adică, cred că a vrut să spună mai multă acţiune, însă ea nu poate fi decât bine gândită, şi atunci nu ne vom plictisi.”

×
Subiecte în articol: calendar astăzi e ziua ta...