x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Mike Godoroja

Astăzi e ziua ta: Mike Godoroja

de Ramona Vintila    |    03 Ian 2011   •   18:20
Astăzi e ziua ta: Mike Godoroja
Sursa foto: Dragoş Savu/Jurnalul Naţional

144851-jurnalul-national-dragos-savu-img-3304.jpgUn nume de referinţă în peisajul mu­zical autohoton, Mike Godoroja îşi sărbătoreşte mâine ziua de naştere. La mulţi ani!

„Ziua mea nu este niciodată foar­te bine pregătită... fiind imediat după Revelion, este de la sine înţeles că nu prea mai găseşti energie şi mai ales chef pentru încă un... chef! Dar este un moment important în viaţa mea; în primul rând că îmi aduce aminte de părinţii mei care mi-au făcut viaţa un vis pe care îl trăiesc şi acum.

Şi mai este ceva... eu serbez ziua împreună cu Florian (n.n. – Florian Lungu), pentru simplul fapt că avem aceeaşi zi de naştere... şi, ca atare, ne vizităm şi evident că ne lăudăm fiecare cu ce a achiziţionat mai recent în materie de muzică. Eu sunt un colecţionar lipsit de perseverenţă şi mai ales de ordine, iar Florian are darul imens al arhivării corecte, astfel că între noi este o punte de «complementaritate»... Ziua de 5 ianua­rie este totuşi una a «mesei» pregătite de Dali, soţia mea eternă care mi-a înţeles misiunea pe care mi-am asumat-o în cruciada pe care o duc împotriva prostului-gust, a lipsei de inteligenţă şi mai ales a insubstan­ţi­a­lităţii spirituale.

Ziua mea nu are forţa lui 8 noiembrie (n.n. – Sf. Mihai) în materie de invitaţi, dar este una a intimităţii... ne adunăm o serie de buni prieteni... Marius Popp, legendarul nostru pi­a­nist de jazz, alături de soţia sa, Ro­dica, Cristian Mihăilescu şi Felicia Filip, poetul rebel Dan Mircea Cipa­riu şi jazzmanul sibian Billy Bontas, actual rezident german.

Ziua mea este în acelaşi timp o vamă în calea vieţii mele ce curge, curge, curge... ca un blues seducător; acolo mi se face un control asupra celor făcute de mine cu un an urmă, cu o viaţă în urmă... şi mereu aceeaşi întrebare: deşi sunt licenţiat în două domenii diferite, ingineria făcută la Bucureşti şi producţia de televiziune absolvită la Paris, totuşi ce caut eu în lumea muzicală... nu îmi explic vocaţia de scenă... să fie de vină cei 23 ani alături de Florian Lungu sau cei 14 ani petrecuţi cu IRIS sau or fi de vină cele aproape 1.400 de concerte susţinute cu Blue Spirit?!... Nu ştiu nici acum!”

×
Subiecte în articol: astăzi e ziua ta...