x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Mircea Baniciu

Astăzi e ziua ta: Mircea Baniciu

de Loreta Popa    |    30 Iul 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta: Mircea Baniciu
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Are o strălucire neobişnuită, aparte. De fiecare dată când atinge chitara parcă te vrăjeşte. Harul lui Mircea Baniciu este muzica, iar încărcătura emoţională a pieselor sale este unică şi de undeva, din străfunduri, versurile lor îţi vin în minte cu rapiditate. Un fantastic truditor al notelor muzicale, un ambiţios apărător al purităţii iubirii, Mircea Baniciu îşi sărbătoreşte mâine ziua de naştere. Jurnalul Naţional îi urează "La mulţi ani!".

"Nu aş putea să spun că mă bucur de încă un an pe care îl adaug. După 50 de ani nu prea te mai bucuri că mai adaugi un an. Nu este una dintre numărătorile binevenite, dar privind înapoi mă bucur că lucrurile decurg normal şi mai ales că am realizat ceva în toţi aceşti ani. Fiecare an adună realizări peste realizări şi fiecare înseamnă ceva.

De ziua mea voi fi la Timişoara, alături de prieteni, pentru că întâmplător, sau nu, 31 iulie este una dintre zilele Timişoarei. Nu ştiu din ce cauză, poate din cauza mea, cine ştie. Voi avea un spectacol împreună cu colegul şi prietenul meu Josef Kappl în Piaţa Unirii, suntem invitaţi acolo şi sperăm să fie un eveniment plăcut şi frumos. Pe noi ne interesează şi evenimentul, dar şi ce se va întâmpla după. Sunt nişte terase extraordinare acolo, e foarte frumos şi vor veni mulţi dintre prietenii mei, ca să sărbătorim «neplăcutul eveniment al adăugării încă unui an».

Pentru mine, Timişoara este locul cel mai frumos, locul unde am copilărit, unde am studenţit şi unde am crescut. Este ceea ce pentru fiecare dintre noi înseamnă loc natal, acel acasă... Nu a rămas cel mai frumos, dar cel mai important cu siguranţă este. De ziua mea îmi doresc să am prieteni mulţi lângă mine şi să fie o zi cu multă, multă lumină. Anul trecut a fost unul foarte bun, mulţumesc lui Dumnezeu, şi sper ca şi următorul să fie la fel. Lucrurile merg înainte binişor şi ceea ce se prevede este cel puţin la fel de bun şi frumos. A mai ieşit un album care se numeşte «Şapte», cu cei de la Abra, o formaţie din Timişoara, un album făcut cumva repede, care se pare că începe să facă vâlvă. Iar în toamnă vreau să scot Best Off-ul nr. 2. Cam atât pentru anul acesta. De la anul ne apucăm de piese noi. Aş vrea să le spun copiilor care îşi încearcă acum forţele intrând în curentul folk să lase computerul, să citească mai mult, să facă din poezie şi din muzică un scop al existenţei lor, un lucru bun. La fel cum am făcut şi eu."

×
Subiecte în articol: calendar