x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Nadia Comăneci

Astăzi e ziua ta: Nadia Comăneci

12 Noi 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta: Nadia Comăneci
Sursa foto: Marin Raica/Jurnalul Naţional

Nadia Comăneci împlineşte astăzi 49 de ani. Jurna­lul Naţional îi urează "La mulţi ani!" şi mult succes în realizarea proiectelor fundaţiei pe care a creat-o.



"Nu ştiu cine aş fi fost dacă nu aş fi fost româncă!"
"Eu sunt ceea ce sunt! Evoluez în fiecare zi şi trăiesc la intensitate maximă fiecare moment alături de Dylan, familia mea şi prietenii mei. Mă simt ca o adolescentă de 20 de ani care iubeşte viaţa şi ce e în jurul ei, dar mai ales mă bucură rolul de mamă. Fiecare moment petrecut cu Dylan este unic şi de neînlocuit. Îmi doresc să fiu tot timpul alături de el şi de soţul meu Bart, însă călătoresc foarte mult şi mi se face des dor de ei. Sunt no­rocoasă totuşi că am două familii, una în America şi una în România, care îmi alină dorul atunci când sunt departe. Însă nu-mi doresc să fiu altă persoană sau să trăiesc altă viaţă, decât a mea.

Succesul meu în gimnastică mi-a oferit oportu­nitatea să mă implic în proiecte sociale prin in­termediul Fundaţiei Nadia Comăneci. Am creat această fundaţie deoarece am considerat că persoa­nele cu notorietate sau cu bani trebuie să con­tribuie la evoluţia societăţii româneşti care i-a ajutat în realizarea unor performanţe sportive, cum este cazul meu sau în evoluţia afacerilor perso­nale.

Nu ştiu cine ar fi fost Nadia Comăneci dacă nu ar fi fost româncă! Datorez foarte mult părinţilor, care m-au îndrumat către gimnastică, şi antrenorilor, care m-au învăţat că oricine munceşte poate să devină o persoană de nota 10! De asemenea, sunt recunoscătoare pentru sprijinul ţării mele în cariera mea sportivă şi în realizarea proiectelor Fundaţiei Nadia Comăneci.

Pentru că ştiu cât de important e să ai un copil sănătos, anul viitor plănuiesc să deschid, în Bucureşti, un centru în care copiii să facă mişcare şi să se dezvolte în ritmul lor. Centrul MiniMe este un alt proiect al fundaţiei mele prin care vrem să-i ajutăm pe părinţi la creşterea unor copii frumoşi şi sănătoşi. M-ar încânta enorm să pot duce la capăt acest proiect, dar ştiu că nu pot fără susţinerea unor sponsori şi a comunităţii locale.  

Nu petrec atât de mult timp pe cât aş vrea în România, însă ştiu că perioada de criză i-a afectat pe mulţi români. Sunt alături de ei şi vreau ca prin proiectele fundaţiei să pot contribui la îmbunătăţirea situaţiei de aici. Ştiu că în aceste momente, este nevoie să-ţi păstrezi sufletul deschis pentru a dărui chiar şi o vorbă bună cuiva care o duce mai greu ca tine. De fiecare dată când mă uit la Dylan, îmi dau seama cât de important este ca persoanele dragi să fie sănătoase şi asta mă determină să mă implic în programe care vizează adoptarea unui stil de viaţă cumpătat.

De aici înainte, îmi doresc să am parte, în continuare, de experienţe unice şi să petrec cât mai mult timp alături de Dylan şi de familia mea. De aceea, anul acesta îmi voi petrece ziua de naştere într-un cadru restrâns, alături de ei. Poate la următoarea zi de naştere, voi organiza un eveniment de amploare la care să participe toţi cei care m-au susţinut şi care îmi sunt alături."

×
Subiecte în articol: calendar