x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Nelu Ploieşteanu!

Astăzi e ziua ta... Nelu Ploieşteanu!

16 Dec 2009   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Nelu Ploieşteanu!
Sursa foto: Desen de Romeo Răileanu/

"Să trăim şi să fim sănătoşi toţi românii!" "Muzica lăutărească nu va îmbătrâni niciodată. Trăieşte de sute de ani! Vă muri dacă cineva nu o va lua de la capăt, cum am luat-o eu. A dăinuit ani, ani, ani. Nu se poate uita..." Maestrul Nelu Ploieşteanu împlineşte astăzi 59 de ani. Jurnalul Naţional îi urează "La mulţi ani!".



"Stau mai mult cu familia, ca de fiecare dată de ziua mea. Am avut un spectacol la Sala Palatului, mai am la sala mare a Teatrului Naţional, pe 19 decembrie la Poiana Braşov, pe 22 la Craiova. Sunt foarte ocupat în perioada asta. Proiecte speciale nu am... Întotdeauna au venit, nu am stat degeaba, am fost solicitat uneori peste puterile mele. Am învăţat de la tatăl meu că în viaţă trebuie să fii modest, să fii corect. Trebuie să recunosc că am avut şansă şi noroc. Am învăţat de la mari personalităţi, Ştefan Iordache, Gheorghe Dinică. Ei m-au învăţat foarte multe. Dar totul a plecat de la mama şi de la tatăl meu. Trebuie să ştii să trăieşti într-o societate, să-ţi vezi de treburile tale, de ceea ce ştii să faci mai bine. Nu-mi dau cu părerea în discuţii care nu mă interesează.

Mă felicit pentru lucrurile frumoase pe care le-am făcut pentru publicul meu. Am un public care mă iubeşte. Am fost alături de el cu lucruri noi. Asta a fost o dorinţă a mea. Îmi dau o notă mai slabă pentru momentele în care am avut posibilitatea să fac ceva mai mult şi nu am făcut-o. S-au întâmplat şi lucruri mai triste. Sunt foarte emotiv şi de regulă mi-e frică de eşecuri. Uneori nu am avut tăria să merg mai departe, m-am oprit acolo unde am crezut de cuviinţă. Şi acum regret!

Privind înainte se văd, spre orizont, lucruri frumoase, cât mai multe, sănătos să fiu! Când mă uit în urmă este şi mai frumos, văd multe realizări, o familie, copiii, nepoţei. Mai am o fată necăsătorită, aştept cu mare drag evenimentul, aş vrea să o văd împlinită şi fericită. Aş vrea să retrăiesc momentul în care mi-am cunoscut soţia şi momentele în care s-au născut copiii.

Mi-e dor de multe dintre lucrurile pe care le făceam odată. Acum există anumite restricţii care te împiedică, îţi taie din aripile pe care le-ai avut odată. Nu prea mai pierzi nopţile, nu mai faci multe...

Doresc tuturor oamenilor din ţara asta sănătate, Sărbători Fericite şi un an nou cu bucurii. Să trăim şi să fim sănătoşi toţi românii!"

×
Subiecte în articol: calendar